2011. július 14., csütörtök

A tegnapi nap konyhai "szerzeményei"

Tegnap igyekeztem messzire elkerülni a konyhát, és azt hiszem ma is így teszek. Amit készítettem, ennyi volt:





reggelire gyümölcssaláta, narancsból, banánból, őszi és sárgabarackból, citromlével és mézzel




ami annyiban különbözik az előzőtől, hogy ebbe 3 teáskanál Flora margarint is kevertem, így kiadósabb lett. (persze picivel több só, bors, fokhagyma granulátum és apróra vagdalt újhagyma is került bele). 




Szendvicset készítettem belőle ebédre enyhén megpirított zsemlével.


Késő délután (korai vacsoraként)  néhány pillanatig főzött virslit, kifliben, ketchuppal, mustárral, (erről most nem készült kép).


Este hideg főtt kukoricát ettünk a hűtőből, a kukoricát még tegnapelőtt a nyúllal egy időben megfőztem, és a hűtőben tartottuk fogyasztásig. Úgy főztem meg, ahogy Anyukám tanította:
Hozzávalók: személyenként 1-2 friss csöves kukorica (még friss, zöldek és nem szárazak a külső levelei)
A kukoricáról leszedtem a külső leveleket, ezeket eldobtam. A többi csuhét és kukorica bajuszt nem dobtam el, mert egyik felét a főző edény aljára, másik felét a megtisztított, lábasba pakolt kukorica tetejére raktam, "betakargattam" vele, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraltam, és forrás után 10 percig főztem, majd a tűzhelyet elzártam, a lében hagytam kihűlni a kukoricát, és úgy is tettem el a hűtőbe. Persze forrón, azonnal is fogyasztható, de nálunk tegnapelőtt a kiadós vacsora miatt nem került sorra, tegnap viszont a hűtőből kivéve nagyon finom, hűvös utóvacsora lett :D.





Főtt kukorica

9 megjegyzés:

  1. Tényleg egyszerű menüsor, és plusz jó benne, hogy nem melegedtél a konyhában...Végig kóstolnám szívesen!

    VálaszTörlés
  2. Amit készítettél mind nagyon finom! A kukoricát is nagyon szeretem még eddig nem főztem, de majd hétvégén jönnek a gyerekek is haza, na meg a kis unokám majd akkor főzök !

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mária!!
    Jó a menü!!!a sorrend nekem, avokádos szendvics,kukorica,majd a gyümi sali!!! Kiváló!!!

    VálaszTörlés
  4. Hirtelen nem is tudom mit válasszak, mindegyiket szeretem. Talán a gyümölcssali!! Igen! Abból kérek szépen dupla adagot.

    VálaszTörlés
  5. Mária! Mindent megnéztem,végig néztem az oldalt,a nyúl a rántotta,a csirke és a többi!!!! ha jól belegondolok,néhány napig nem kell a konyhába kimennem!!köszi!!!

    VálaszTörlés
  6. Köszi kedves Éva, Mellissina2, és Juci :)
    Éva - nagyon jó lett minden, a kukorica hidegen isteni volt:)
    Mellissina2 - Rendben!
    - Örülök, ha minden tetszett! :)
    Juci - oké, megy :D !

    VálaszTörlés
  7. Olyan éhes vagyok, hogy most igy sorban jöhetne az egész, ha netán maradt volna belőle :)

    Olyan szép a barna készleted, de tuti, hogy kézzel mosod őket ugye? Én elkövettem azt a hibát, hogy beraktam sorozatosan a mosogatógépbe és olyan rondák lettek :(( persze hozzá kell tennem, hogy legalább 20 éves készletről van szó.

    VálaszTörlés
  8. Viki - sajna már nincs.
    - Mosogatógéppel mosogatok, néha, ha csúnyának találom ecetet is rakok a gépbe. A világosbarna nekem is több mint 20 éves, ez a füstszínű talán 10 körül van. De nagyon szeretem mindkettőt.

    VálaszTörlés