2011. július 12., kedd

Rántotta :)



Az elmúlt két és fél hét majdnem minden reggelije - diétánk jegyében - gyümölcs volt. Talán csak kétszer ettem mást, akkor is "csak" egy zsemlét margarinnal és zöldségekkel, - paprikával, paradicsommal és uborkával. Ehhez képest a mai reggelink fejedelminek számított. Pedig nem is bonyolítottam túl, csak egy apróra vagdalt hatalmas fej hagymát, és 5 db zöldpaprikát sütöttem meg egy kevés olajon, amikor már szépen színesedni kezdett rádobtam 16 karika kolbászt (csak ragadozóimnak, az íze kedvéért), kevés sóval elhabartam 12 tojást,  ráöntöttem a serpenyőben piruló "alkatrészekre",  és olyanra sütöttem, amilyennek édes Párom szereti, inkább kissé lágyra, mint keményre. Aztán mindenki kedve szerint szedett - kolbásszal, vagy anélkül - megszórtuk kevés chili porral, és zsemlével, vagy paradicsomszeletkékkel elpusztítottuk. Én a paradicsomos változatot választottam, így azért diétásabb volt egy fokkal, mint zsemlével. És borzasztóan finom is :D !! 
- Tudom, most újra felsikolthatnak, akikben túlteng a kritikai érzék, hogy megint egy ilyen semmiséget írtam le, micsoda dolog ez, de nekem ez az apróság is nagy örömet szerzett, ezért éreztem megörökítésre méltónak :)  




4 megjegyzés:

  1. Jaaaaaj istenem, hogy nekem is éppen ebéd előtt kellett errejárnom, no meg a diétám kellős közepén :)
    Imádjuk ám mi is a jó kis gazdag rántottát, másképp nem is ér hozzáfogni :):)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is gyakori reggeli a rántotta, a legfinomabbat a Párom tudja készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Ki mondja azt, hogy ez semmiség?:-(( Nagyon guszta és igenis nagyon finom !

    VálaszTörlés
  4. Kedves Lányok, köszönöm a kedves hozzászólásokat, nem is gondoltam, hogy ilyen kedvező fogadtatásban lesz része ennek az egyszerű (de úgy tűnik mégis nagyszerű) ételnek :)

    VálaszTörlés