2011. július 16., szombat

Saláta grillcsirkével



Tegnap végül mégsem a hideg töltött paprika lett a vacsoránk, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy délután éppen akkor tévedtünk be a Tesco-ba, amikor elkészült egy adag gyönyörű frissen sült grillcsirke. Az illatok és a látvány csábításának nem tudtuk ellenállni, főleg, hogy most akciós is volt :)!! Vettem két gyönyörű darabot, ami még akkor is forró volt, amikor hazaértünk. Gyorsan nekiláttunk, és mindenki jól belakmározott belőle, a diétázók - így én is -, persze szigorúan kenyér, zsemle nélkül, zöldpaprikával és paradicsommal.  Isteni volt, úgy ahogy volt, és nem is történt diétaszegés, ami szintén nem elhanyagolható szempont. A vacsoráról nem készült kép, mert a nagy sietségben elfelejtkeztem róla :). Bármennyire igyekeztünk azonban, hogy elpusztítsuk a két gyönyörűséget, egy csomó hús kimaradt. 




Ma újabb adag gyümölcssalátával kezdtük a napot, amiben személyenként fél banán, 1 őszibarack (hámozva), 2 nektarin (héjával együtt), 3 sárgabarack, fél narancs leve és pici méz volt. Mondanom sem kell, amellett, hogy isteni volt, még jól fel is töltött bennünket energiával. 
Ebédre szerettem volna a kimaradt húsokat hasznosítani, persze úgy, hogy főzni ne kelljen, ezért esett a választásom megint a salátára. (Régebben amennyire nem voltam oda érte, most egészen rákaptam a salátákra, mert amilyen egyszerű és gyors az elkészítésük, olyan finomak, és attól függően, hogy mit teszek, vagy nem teszek bele, mindig más és más ízhatást érhetek el. Ráadásul ebben a melegben direkt jól esik dél tájban egy tál hűs saláta, ami még elég tartalmas is ahhoz, hogy délután se kopogjon a szemünk :) .) Legkisebbikem egész délutános, többfordulós foci-napra készült ma, de hogy Ő se maradjon ki a jóból, neki is összeraktam egy "piknik" grillcsirkés salátát, külön edénykében a dresszinggel. Lelkére kötöttem, hogy ebédre a salátát egye meg, estefelé a szendvicseket. Az Ő salátája annyiban különbözik az itthon maradottakétól, hogy a paradicsomoknak kivágtam a középső, magos-leveses részét, konyhai törlővel még ki is itattam belőle a maradék nedvességet, hogy ne áztassa el a salátáját. Ugyanígy jártam el az uborka magjaival is. 




Az Ő salátájában a következők vannak: 4 megmosott, leszárított, apróra tépkedett jégsaláta levél, 1 db hegyes, és 1 db tölteni való paprika, 2 db paradicsom piros húsa, 1/4 kimagozott kígyóuborka, egy kb. 5 cm-es jégcsapretek vékony csíkokra vágva, 1 szál újhagyma, 1 grillcsirkemell szeletelve. A dresszing: 2 evőkanál majonéz, 3 evőkanál 12 %-os tejföl, fél citrom leve, só, cayenne bors. A hűtőtáska aljára tettem a jégakkut, arra a salátát és az öntetet, körbevettem behűtött ásványvizes palackokkal, úgy gondolom így jól szállítható, és hidegen tartható, amíg megeszi.
Az itthon maradottak salátája is hasonló összetételű, a következők vannak benne: fél fej jégsaláta, 2 db tölteni való és 2 db hegyes erős paprika, 3 hatalmas paradicsom, 3/4 kígyóuborka, egy jókora jégcsapretek, 2 fej hagyma (tisztítva, vékonyra szelve, 3 percig 1000 W-on mikrózva, utána hideg vízzel jól átmosva, hogy az erős nyers hagymaszag eltűnjön). Külön tálban tettem mellé a kicsontozott, falatokra vágott hideg grillcsirkét, így mindenki annyit szedhetett mindenből, amennyit kért.






Az öntet: fél pohár nagy poharas, 12 %-os tejföl, kb. 4 evőkanál majonéz, fél citrom leve, só, cayenne bors.
Mindenki kedve szerint szedett a salátából, megöntözte az öntettel, és annyi grillcsirkét rakott rá, amennyit kért. Nagyon finom, sokízű, friss és mégis tartalmas ebédünk volt!! Férjem, aki nem nagy saláta rajongó, erre a salátára azt mondta, hogy "ez nagyon finom volt" :D! Úgy örültem, hogy Ő is beállt a salátázók táborába :D





Saláta grillcsirkével

2 megjegyzés:

  1. Hát ezt elkészítem,nekem való!!! viszem a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves mellissina2 örülök, ha tetszik, szerintem is jó, egyszerű és finom :)

    VálaszTörlés