2011. július 20., szerda

Baconös-lecsós csibemáj



Megint spórolósra vettem a "figurát",  ezért  3 csomag akciós csirke levescsomagot vettem a Lidl-ben, még tegnap. Ma ahogy kibontogattam, a három csomagból legalább fél kiló csibemáj jött ki. Eredeti elképzelésem az volt, hogy lecsós csirkét készítek, aztán az eredeti elképzelés mellett  - a sok májból adódóan - főztem egy isteni baconös-lecsós csibemájat is. Így még nem készítettem soha a csibemájat, de úgy gondoltam, nem lehet nagy melléfogás.  Isteni finom étel lett belőle, nem volt egy rossz próbálkozás. Férjem is nagy adagot  tüntetett el, Ő is nagyon finomnak találta, de Legkisebbikem, aki nem szereti a májat inkább az eredeti elképzelés szerint készült lecsós csirkéből kért, főtt rizzsel. 
Hozzávalók:
  - 4 hatalmas fej hagyma
  - kevés olaj
  - 15-20 dkg kockázott bacon
  - 8 lecsó paprika
  - 2 hegyes erős paprika
  - 1-2 érett paradicsom
  - 1 csapott fehér kanál só
  - 2-3 fehér kanál fűszerpaprika, kevés chili por
  - 3 dl 100 %-os paradicsomlé
  - 0,5 kg tisztított, csíkozott csirke máj
Baconnel, jó sok hagymával, zöldpaprikával, sóval, fűszerpaprikával csiliporral és kevés 100%-os paradicsomlével szokásos módon lecsót készítettem majd amikor már teljesen összeállt, hozzáraktam a csíkozott csibemájat, és kb. 3 perc alatt készre főztem. Azon forrón friss zsemlével tálaltam. 








Más: Biztos sokan észreveszik, hogy újra nincs név a képen. Ennek az az oka, hogy kitöröltem a picasa szolgáltatást a gépemből. Egyszerűen már nem tudtam elviselni, hogy a picasa teljesen átvette az uralmat a gép felett. Az összes képes dokumentumot magába gyűjtötte, semmit nem tudtam csak simán megnyitni, minden a picasán keresztül ment. Ebből én nem kérek, ezért most visszatérek a régi képszerkesztőmhöz, amivel feliratot ugyan nem tudok készíteni, de legalább nem akarja átvenni az irányítást minden fölött.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Na ezt már én is nagyon szeretem:) Nagyon étvágygerjesztő, ennék belőle:)

    VálaszTörlés
  3. Máj? Akkor nekem is kel! Imádooom, minden változatát!!!

    VálaszTörlés
  4. Mint mindig, kitűnő ötlet:))

    (Maria, a Paint-tal is lehet feliratozni, én is azzal csinálom, az minden gépen rajta van, és nagyon egyszerű program...)

    VálaszTörlés
  5. Na, ezt most szívesen megenném vacsira. Imádom a májat. Így baconnel lecsósan isteni lehet. :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Lányok a sok hozzászólást, nem hittem volna, hogy ilyen sikere lesz ennek az egyszerű ételnek, de nagyon örülök, hogy így lett :D

    Roza - kipróbáltam, tényleg működik, nem tudom, miért nem jutott eszembe eddig. Köszi a segítséget! A mai képeket már nem cserélem le, de holnaptól újra lesz felirat :D

    VálaszTörlés
  7. Mária ezt az ételt felírat nélkül is megesszük!!!

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tudtam segíteni:)

    VálaszTörlés
  9. Holnap ilyen lecsós baconos csirke lesz nálunk. Hozzád jöttem azt a töltelékes csirke receptjét megkeresni, de aztán módosítottam az elképzelést erre a lecsós ötletedre!!!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Mónika! Remélem Nálatok is olyan sikere lesz, mint nálunk volt :) !

    VálaszTörlés