2011. július 16., szombat

Kolbászos tészta olaszos fűszerezéssel, parmezánnal





Estére kelve azért ettünk volna már valami tartalmasabbat, ezért ezt a tésztát főztem. Egyszerű, mégis jó fűszeres, önmagában is finom, reszelt parmezánnal pedig ... hmmmmm, isteni!
Hozzávalók:
  1 fej hagyma
  2-3 evőkanál olaj
  kb. 15 cm-es füstölt, csípős karika kolbász
  1 hatalmas nyers paradicsom
  8 dl 100%-os paradicsomlé
  1-1 kávéskanál szárított bazsalikom, oregano, pizza fűszer keverék 
  fehér kanál hegynyi szitált ételízesítő, kevés folyékony édesítőszer
  kevés fokhagyma granulátum, őrölt bors és chili por
  0,5 kg tészta (ez 4 tojásos szarvacska)
  1 l forró víz
  1 fehér kanál só, löttyintésnyi olaj
A vizet forrni tettem a tésztának, amikor forrt, sóztam, löttyintésnyi olajat raktam bele, majd a tésztát, újra forrás után 7 percig főztem, közben néha megkeverve, amikor elkészült félretettem, amíg a mártás is elkészült. A mártáshoz apróra vágtam 1 fej hagymát, üvegesre pirítottam kevés olajon, aztán rádobtam a negyed szeletekre vágott kolbászt, hagytam, hogy kisüljön a zsírja, ráraktam a hámozott, apróra vágott nyers paradicsomot, azzal is pirítottam kicsit, aztán felöntöttem paradicsomlével, beleraktam a fűszereket, és addig főztem, míg a nyers paradicsom teljesen elfőtt (kb. 12-15 perc). Ekkor hozzákevertem a tésztához, tányérra halmoztam, és kemény parmezánt reszeltem rá. Férjem általában nem szereti a forró tésztára reszelt sajtot, mert megolvad és nyúlik. Ez a sajt viszont nem vált nyúlóssá, összességében nagyon gyors és finom volt :). 





Kolbászos tészta olaszos fűszerezéssel, parmezánnal

2 megjegyzés:

  1. Nálad is sok finomság készült a nyaralásom alatt:) Ez a tészta is tetszik, a gyerekeknél biztos befutó, a parmezánt én is nagy szeretettel használom:)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi, nálunk is biztosan bejönne. :)

    VálaszTörlés