2011. július 6., szerda

Káposztás tészta 2.



Néhány napja Éva, a Takarékos konyha c. blog írója káposztás tésztát főzött, amit akkor úgy megkívántam, hogy azóta tervezem, nálunk is az lesz az ebéd. Ma végre tényleg az készült, aminek Legkisebbikem is nagyon örült, mert amióta hajlandó volt megkóstolni, azóta szereti, csakúgy, mint Legnagyobbikom :). 
Csak Apa az, aki ragaszkodik a "nem szeretem"-hez, ezért neki vettem ki egy tányérra valót a főtt tésztából, pirítottam egy kis kockázott bacont, és Ő így tejfölös-sajtos-baconpörcös tésztát kapott. 





Tejfölös-sajtos-baconpörcös tészta Apának
A káposztás tészta hozzávalói: 1 fej (új) káposzta, kevés olaj, só, bors, 50 dkg tojás nélküli fodros nagykocka tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj a tészta főzővizébe.
Az előző káposztás tészta leírástól annyiban különbözik, hogy ez tojás nélküli tésztából főtt, és a káposzta pirításánál kihagytam a cukrot. Így nyugodtan nevezhetem testkontrollosnak, (ahogy régebbi blogomban már meg is tettem), mert csak szénhidrát és zöldség van benne. Nagyon finom volt, sósan és jó borsosan :)





Káposztás tészta

3 megjegyzés:

  1. Egészségetekre a tésztákat ami nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjük, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Éva! :D
    Kati - nem csodálom hogy szeretitek, mert isteni!! Nekem az egyik kedvencem!! :)

    VálaszTörlés