2011. július 9., szombat

Mai ebédünk: Karfiol leves és tejfölös-borsos gombamártás tojás nélküli tésztával



A mai nap még mindig újszülött unokánk bűvöletében telt, de azért egy kis bútortologatás is belefért. A kicsi új lendületet hozott a családba :)
Igyekeztem kicsit könnyebb ebédet főzni, miután jól kifáradtunk délelőtt. Húsmentes ebéd került asztalra,  karfiol leves és gombamártás tésztával. A leves és a második fogás is nagyon finom volt. A levesben csupa új zöldség főtt (karfiol, sárgarépa, petrezselyem gyökér és zeller gumó), ami még finomabbá tette. 




Mindkét étel szerepel már a leírások között. A levesnél annyi eltérés volt, hogy a levesbe nem tettem húsleves kockát és tojás nélküli cérnametélt tésztát főztem bele, amit azonnal levettem a tűzről, ahogy a tészta bele került, a forró leves további forralás nélkül is megfőzte a tésztát. Ugyancsak tojás nélküli tészta készült a tejfölös-borsos gombához, azt forrás után takarékon csak 5 percig főztem. (Különbség a mártásnál, hogy 2 fej hagymát használtam fel, meg fél kg csiperke gombát, és jó sok borsot szórtam rá.) Mindkét fogás nagyon finom volt, bár Apa hiányolta a húst. 
Vacsorára -  mire a gyerekek is hazaértek -  a csirke levescsomagokban maradt húsokból és egy csomag alsó combból csirkepörköltet főztem, ehhez egy csomag 4 tojásos szarvacskát főztem ki, és tejföllel meglocsolva, vagy tejfölös-borsos gombával megbolondítva lehetett fogyasztani.





Karfiol leves új zöldségekkel és tojás nélküli cérnametélttel





Tejfölös-borsos gombamártás tojás nélküli orsó tésztával

4 megjegyzés: