2011. november 26., szombat

Haltepertő







Legnagyobbikom beteg, a héten táppénzen volt. Teljesen maga alatt van miatta. Vigasztalásul próbáltam kedveskedni ezzel az étellel, amit ma vacsorára, direkt csak Neki készítettem (a hal többi részéből halászlé készül, mert Férjem nem szereti olyan nagyon a sült halat, persze azért mi is megkóstoltunk néhány falatot). A pontyot ma a mélyhűtőből vettem ki, szobahőmérsékleten olvadt ki néhány óra alatt annyira, hogy ki tudjam filézni. A filézésről régebbi blogomban már írtam, itt megtalálható. A beirdalt halfiléket vékonyabbra vágtam, a szokásosnál (kb. 1,5-2 cm szélesre), és keresztben is ketté vágtam, besóztam és állni hagytam. Egy zacskóban összekevertem kb. ugyanannyi mennyiségű rétes lisztet és zsemlemorzsát, tettem  hozzá fél fehér kanál sót, 1 fehér kanál szitált ételízesítőt, 1 kávéskanálnyi őrölt borsot és 2-3 fehér kanálnyi paprikát, hogy jó paprikás legyen. Ebben forgattam meg a vékonyra csíkozott halfiléket, majd forró olajban ropogósra sütöttem. Közben másik edényben vékonyra vágott hasábburgonya sült. Amikor minden elkészült, jól lecsepegtettem, és tálaltam. Alulra egy adag besózott sült krumpli került, rá a finom ropogós haltepertő, lila hagyma karikával díszítettem és már ehetett is Legnagyobbikom. Néhány falatot mi is megkóstolunk Apával és nagyon finomnak találtuk.









7 megjegyzés:

  1. Remélem a "Legnagyobbikod" ettől a guszta ebédtől könnyebben érzi majd magát! Nagyon guszta, bár még ilyet nem ettem.
    Mielőbbi gyógyulást a fiadnak!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta,imádom a haltepertőt.
    Jobbulást nektek!

    VálaszTörlés
  3. Éva - Hallal mindig jobb kedvre lehet deríteni. Köszönöm, átadom :)!!

    Mónika - Köszi, nem csoda, mert isteni! Köszi :)!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, még soha nem ettem haltepertőt. Jobbulást "legnagyobbikod"-nak.

    VálaszTörlés
  5. Ilyet még nem kóstoltam, de nagyon tetszik.
    Jobbulást a fiadnak. :)

    VálaszTörlés
  6. Most elmondhatom, hogy haltepertőt még én sem ettem!:)
    Viszont nagyon jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  7. Hobbychef, Petra és Roza - Érdemes kipróbálni, ha van hozzá kedvetek, mert a vékony halfilék szinte pillanatok alatt sülnek ropogósra ebben az egyszerű bundában.
    - Köszönöm a jókívánságokat, átadom

    VálaszTörlés