2011. november 3., csütörtök

Hurka-kolbász, tepsis krumplival és párolt káposztával










Jó régen volt már hurka kolbász nálunk, a múltkor Sógornőmék juttatták eszembe, amikor Mamát köszöntöttük. Persze amit én venni tudok, az nem házi, de kedvenc hentesünknél finom hurkát-kolbászt lehet kapni.  Ma kifundáltam, hogy párolt káposztát készítek mellé savanyúság helyett. Jól belaktunk belőle ebédre, biztos ma már semmit nem birok enni :). Ilyenkor jó, ha van kéznél Bilagit :)


 Mire megérkezett Fiam a hentestől megpucoltam a kellő mennyiségű krumplit, megmostam, majd karikára vágtam. Sertéssült fűszerrel megfűszereztem, kevés olajjal meglocsoltam, és sütőpapírral bélelt tepsire öntöttem. A hurkákat kolbászokat mindkét oldalán kiszurkáltam hegyes késsel, ezeket is sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A krumplis tepsit a legalsó, a hurkás kolbászosat alulról a 4. sínre raktam a 180 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőbe. Fél óra múlva megcseréltem a két tepsit. Kb. 1 óra - 1 óra 10 perc sütés után kivettem, és azon forrón tálaltam.















Amíg a sütőben sült az étel, elkészítettem a párolt káposztát is. 1 fej káposztát éles késsel vékony csíkokra vágtam, megsóztam, cukorral, ecettel, őrölt borssal ízesítettem és megpároltam. Nagyon finom ebédünk volt!!









10 megjegyzés:

  1. Itt gondolkodtam hogy megyek eszem valamit, mikor megláttam a mai felhozatalodat.Mondanom sem kell most korog a gyomrom ahogy néztem a képeidet. Az hogy guszta nem kifejezés ennivalóan jól néz ki!Már olyan régen eszembe van nekem is a hurka de a boltban nem mindíg nyeri el a tetszésemet. Ezek után nem adok a küllemre holnap veszek és megsütöm!

    VálaszTörlés
  2. Ránéztem a képre és éreztem az illatot! Hú, de honvágyam lett! Isteniii!

    VálaszTörlés
  3. Így szeretem ebben az összeállításban a legjobban!:-)Párolt káposztával az igazi!

    VálaszTörlés
  4. Éva - ahogy írtam is, kedvenc hentesünknél finom a hurka és kolbász, bárhonnan nem venném meg. Most hallottam, hogy a város másik végén is nagyon finomat árulnak, lehet, hogy valamikor azt is megkóstoljuk. Azért adjál a küllemre, ami nem tetszik, az lehet, hogy nem is ízlene.

    Bors and Pepper - szegény messzire szakadt Fiamék miatt át tudom érezni amit írsz.

    VálaszTörlés
  5. Nelli, szerintem is nagyon jó így :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt az ételt mi is imádjuk. A múlt hét szombatján is készítettem és most hétvégén is készítek. De van a blogomba is betéve, és én a sült zsírjával összekevert törtburgonyával készítettem.

    VálaszTörlés
  7. De jó lett volna, ha tegnap írod ezt a bejegyzést! Tegnap üzemelték be az új kombinált sütőmet, eddig egy ősrégi, hagyományos gázsütőm volt. Újdonság nekem a légkeverés, az alsó-felső sütés, ezért tegnap este ötleteket kerestem, hogyan süssem ma a disznótorost. Nagyjából így sütöttem, mint te, csak variáltam a sütési módokat. Még sokat kell tanulnom e téren. Vera

    VálaszTörlés
  8. Lívia - mi is szeretjük törtkrumplival is, de tepsis krumplival is. Most nem akartam még nehezíteni azzal, hogy kisült kolbászzsírral készítsem, az olajban legalább nincs koleszterin.

    Vera - Sajnálom, hogy elkéstem :). Én szinte mindig a légkeverést használom, szerintem az a legjobb. Biztosan kaptál használati utasítást a tűzhelyhez, érdemes azt jól áttanulmányozni.

    VálaszTörlés
  9. Ez a látvány felért egy kínzással! KÉREK!!!!

    VálaszTörlés