2011. november 23., szerda

Rizses csirkeaprólék gombával és zöldborsóval







Egy csomag csirke levescsomag várt felhasználásra a hűtőben, meg kevés gomba. Úgy gondoltam, kihasználom, hogy gombagyűlölő Legkisebbikem nincs itthon, és ezekből készítek valamit vacsorára. Még némi zöldborsó és rizs, és össze is állt a mai vacsora.


Hozzávalók: 1 cs. csirke levescsomag (70 dkg-os), 2 kisebb fej hagyma, kevés olaj, néhány db apró csiperke (tisztítva, felszeletelve mértem meg, úgy volt 15 dkg), ugyancsak 15 dkg fagyasztott zsenge borsó, 2-3 fehér kanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldség, 3 fehér kanál ételízesítő, jó sok őrölt bors, 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs, 1 liter forró víz, kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva.




Úgy kezdtem, mint a pörköltet szokás, hagymát dinszteltem, majd rádobtam az összevágott, megtisztított, megmosott leves csomagot. Hozzáadtam a gombát, az ételízesítő felét, őrölt borsot, szárított zöldséget, és fedő alatt pároltam 30-35 percig víz hozzáadása nélkül, takarék lángon. Ezután hozzákevertem a fagyasztott borsót, rizst, hozzátettem az ételízesítő másik felét, még őrölt borsot, és felöntöttem 1 liter forró vízzel. Nagyon kis lángon főztem 20 percig, míg az összes folyadékot magába szívta a rizs. Megszórtam apróra vágott petrezselyem zölddel, és pici sóval, majd savanyúsággal tálaltam. Céklát, vagy kovászos uborkát lehetett választani hozzá. Olcsó és nagyon finom étel volt!!









9 megjegyzés:

  1. Jó ötletet adtál, akkor holnapra ez lesz nálam. Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha tetszik az ötlet :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehetett, tetszuenek az ilyen receptjeid:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, de a gyerekek nem eszik meg a csirkeaprólékot. Hiába, ez egy újgeneráció, csak a csirkemell a menő:)

    VálaszTörlés
  5. Anyukám Márton napra, mindig csinált Ludaskását, pont így festett az is! Szerintem hasonló lehetett az Ő receptje is! Szerettem...

    VálaszTörlés
  6. Kati - az volt!! Köszi :)

    Trollanyu - Tudom milyenek a gyerekek :)

    Illéskrisz: Nálunk is mindenki szereti az ilyen rizses ételeket :)

    VálaszTörlés
  7. Nálad rengeteg olyan finom étel készül,amit nagyon szeretek,de nem készítem,mert a családom nem szereti. Ez a rizses is ilyen,imádom zöldborsóval és gombával...egyszer csak elkészítem "csak magamnak" :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó!:) Be fogom sorolni:) Mert ma volt gombaleves.

    VálaszTörlés
  9. Aleda - én is szoktam csak a magam kedvére főzni, bár többnyire igyekszem a család hóbortjait figyelembe venni.

    Roza - Köszi! Láttam, imádom!!

    VálaszTörlés