2011. november 19., szombat

Tegnap


Tegnap nem volt kedvem semmihez, főzni is csak olyat főztem, amit már többször leírtam (paprikás krumplit, ahogy Apa szereti, de ezzel az egyszerű étellel mindig sikert aratok a családban, főleg Apa fogadja kitörő lelkesedéssel). 


Legnagyobbikom  mondogatja, hogy mostmár abbahagyhatnám a kísérletezést, és az örökös fényképezést, mert már nagyon unja, de ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy ne horgásszon többé. Ha rajta múlna, minden nap pörköltet ennénk, vagy sült húst krumplival.










Délután azért csak rám jött a süthetnék, ezért fél kiló lisztből sütöttem egy tepsi tejfölös pogácsát. Most instant élesztőt használtam, és nem is futtattam föl, csak úgy belekevertem a tésztába és vagy másfél órán át kelesztettem 40 fokra állított sütőben letakarva, de nemigazán akart megkelni. Végül egy icipicit kelt, akkor 2-2,5 cm vastagra nyújtottam, kiszaggattam (kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval), és tojássárgájával megkenve, reszelt sajttal megszórva megsütöttem.










Valahogy nem volt az igazi, de azért ezt is beteszem a blogba, mert ilyen is van. Nem sikerülhet mindig minden tökéletesre. Vigasztal, hogy azért az utolsó falatig elfogyott, sőt még a fiúk barátnőinek is ízlett!









4 megjegyzés:

  1. Maria, nem is lehetett ezzel a pogácsával semmi probléma! Én is megettem volna egy-két db-ot...:))
    (Csodálkozom, hogy nem voltál megelégedve a szárított élesztővel. Mióta kapni lehet, én mindig csak azt használom. Én szeretem.)

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom volt.Én is így jártam az élesztővel.:-(Olyan sokáig kelesztettem, de mégsem akart megkelni.

    VálaszTörlés
  3. Csodásak lettek pedig a pogik:) Szerintem csak rossz szériát fogtál ki, mert én többnyire száraz élesztőt használok és még nem volt vele probléma. Az én gyerekeim még olyan lelkesek, ötleteket adnak a fotózáshoz. Ha valamit nem fotozók, akkor kérdezik: Anya ezt nem teszed fel a blogra?

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok, nagyon aranyosak vagytok :)!

    Roza - nem az élesztővel voltam elégedetlen, hanem a pogácsával.

    Nelli - ugye van úgy, hogy az ember hiába akar jót.

    Trollanyu - nem tudom mi lehetett a baj, de belátom, nem sikerülhet minden. Nagyon aranyosak a gyerekeid:)!!

    VálaszTörlés