2011. november 7., hétfő

Csülkös-tejfölös sült tészta



A hét végén főzött csülökből volt még egy darab, (kb. az egyharmada), de már senkinek nem volt hozzá kedve, ezért átalakításon esett át. Ledaráltam, 




és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítottam egy teflon serpenyőben, közben zepter  módszerrel megfőztem 1 csomag (50 dkg) 4 tojásos szarvacska tésztát. Amikor a tészta elkészült, és a darált csülök is lepirult, összekevertem a kettőt, hozzáadtam még egy nagy poharas 20 %-os tejfölt, egy csipet sót, azzal is elkevertem, tepsibe öntöttem, a tetejére simítottam egy másik nagy poharas 20 %-os tejfölt, némi trappistát reszeltem rá, és 200 fokon szép pirosra sütöttem. 




Felkockázva tálaltam.





Nagyon finom maradékeltüntetős ebéd volt.



4 megjegyzés:

  1. De szívesen elfogadnék ilyen maradékot. Nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  2. Ez valami mesés egy-tál étel lehet! Hű, máris éhes lettem!!

    VálaszTörlés
  3. Csúcs szuper:) Ezt nálunk is ünnepelve fogadná a férfitársaság:) Nagyon jól néz ki:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok, örülök, ha kedvetekre való az ötlet :) !!

    VálaszTörlés