2012. március 4., vasárnap

Megérkeztek :D


Tegnap este végre megérkeztek Középsőm és Tomika. Sajnos Középsőm betegen jött haza, megfázott, vagy influenzás nem tudom, de lázas volt, orra rettenetesen folyt és tüsszögött, köhögött megállás nélkül. Ráadásul a repülőn bedugult a füle, ami azóta sem akar rendbe jönni. Vacsorára finom galamblevest főztem 5 galambból, sok zöldséggel és csigatésztával, második fogásnak direkt Középsőm kérésére hurka-kolbász-tepsis krumpli készült. A levesből kétszer szedett, de nemcsak Neki ízlett, Tomikám is szépen evett belőle, és persze mindenki más is. A Kicsinek a galambok vékony csíkokra vágott mellfiléjéből főztem egy kis gyenge galambpaprikást, kevés tejföllel behabarva, mert ha a húst nem is eszi meg, a piros szaftos tésztát szereti a kis Drágám :). Tegnap igazán szép esténk volt,  nyolcan ültük körül az asztalt. Csak akkor lett volna még szebb, ha Menyem és Ádámka is velünk lehetett volna. 


 Sajnos reggelre Tomikán is jelentkeztek a betegség jelei, hőemelkedése volt, betegen csillogtak a kis szemecskéi, és az orrocskája is állandóan folyt. Szerencsére Menyem csomagolt Neki való vitamint és lázcsillapítót, úgyhogy már reggel tudtunk gyógyszert adni Tomikánknak is, így nem hatalmasodott el rajta a betegség. Ma kacsalevest főztem, szintén csigatésztával, sült kacsát krumplipürével és befőttekkel (meggy és őszibarack), és főztem két kiló pacalból egy finom csípős pacalpörköltet is. Estére Tomikám nagyon nyűgös lett, és már hét óra tájban kérte, hogy menjünk fürödni. Jó nagy kád habos vízben fürdött, és el is aludt, bár ma követelte a macikáját, amivel aludni szokott, de a készülődés izgalmában véletlen otthon maradt. Aranyosan kérte, hogy simogassam a hátát, aztán, hogy inkább a pocakját simogassam, és végül úgy aludt el. Most Nagypapi vigyáz rá, hogy ezt a néhány sort leírhassam és rendbe tegyem a konyhát, bár már napok óta nagyon rendesek a gyerekek, amiben tudnak segítenek. Olyan jó ez így :)


Tomika nagyon sokat okosodott október óta, olyan sok kifejezést tud angolul, hogy csak bámulunk. Van, hogy átvált valami vegyes "üzemmódra", olyankor csak néhány magyar szót ismerek föl, és csak mondja a magáét :). Imádni való. Sokat játszottunk az este is és ma is, így a mai ebéd is csak késve készült el, de bánja fene, inkább Tomikával vagyok, amikor csak lehet. :)

13 megjegyzés:

  1. Olyan jó volt olvasni az írásodat!:)Remélem nem hatalmasodik el rajtuk a betegség!Finomakat főztél, mindenki kedvére.Jobbulást kívánok a betegeknek.Remélem a maci nem fog nagyon hiányozni.:(

    VálaszTörlés
  2. Biztosan nagy öröm számodra, hogy megérkeztek:)Jobbulást a fiadnak és Tomikának is:)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis magyaros ételekkel vártad a szeretteidet! Jobbulást a betegeknek!

    VálaszTörlés
  4. Maria, nagyon örülök, hogy megérkezett Tomika! Középsődnek mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Kívánom, hogy teljen nagy boldogságban az együtt töltött idő.
    Legyen kellemes az időjárás,főzzél nagyon sok finomságot mindenki és főleg Tomika örömére.
    Képeket ne felejtsél el készíteni, ne csak az ételekről, Tomikáról is!!:))

    VálaszTörlés
  5. Mielőbbi gyógyulást kívánok a beteg unokáknak!
    Nektek pedig kellemes örömködést az együttlét idejére!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a kedves hozzászólásokat, igyekszünk, hogy meggyógyuljanak a betegek:)! Természetesen ahogy tudok azért jövök, hozok beszámolót és képeket is:)!!

    VálaszTörlés
  7. Kívánom hogy mielőbb gyógyuljon meg a fiad, ha lázas menjen orvoshoz! De jó Neked hogy már Tomikával játszhattok, akkor majd fogja a nagyszülőket angolra tanítani. Jó unokázást és főleg jó egészséget kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
  8. Éva - Középsőm már jobban van, és Tomika is ma egész nap nagyon jókedvű :D Csuda aranyos. Szoktunk énekelni is angolul és amit tud, azt ismételjük, hogy ne felejtsen el semmit. Köszi :)!!

    VálaszTörlés
  9. Maria!
    A bejegyzésedről ez jut eszembe:Hol a boldogság mostanában egy 8 személyes asztalnál egy boldog családban!!!
    Jobbulást mindenkinek!A szeretet ami körül öleli a drágáid hamar meghozzák a gyógyulást!!!

    VálaszTörlés
  10. Minél előbbi gyógyulást kívánok a betegeknek. Olyan jó olvasni a soraidat, annyira élvezetesen írtad le, mi is történt, na és milyen finomságokat főztél. Ne is törődj most semmi mással, élvezd ki az együtt töltött idő minden percét.

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm Mellissina, én is pont így gondolom :)!

    Gizi - köszönöm. Most az elsőbbség természetesen Tomikáé. Minden más csak utána következik, így blogolásra is kevesebb időm lesz valószínűleg. De most is itt vagyok, erre jó, ha az ember éppen nem bír aludni:).

    VálaszTörlés
  12. Tudom, milyen régóta vártad már az unokákat... örülök, hogy megérkeztek, biztos nagy volt a boldogság! Nagyon sok finomsággal vártak Őket - gondolom, míg itt lesznek, megállás nélkül a kedvükben fogsz járni. :)
    Mielőbbi gyógyulást kívánok a kis "lurkónak"!
    Jó unokázást!

    VálaszTörlés
  13. Tényleg nagy a boldogság most nálunk! Igyekszem finom ételeket készíteni, amit szeretnek. Köszönöm :)!!

    VálaszTörlés