2012. március 11., vasárnap

Ezek történtek kedd óta...







Tomikám kitölti az egész napomat, napunkat. Az egész család élete most körülötte forog. Sokat játszunk, énekelünk együtt, de a narancslé kicsavarásából is kiveszi már a részét. Először segít "megmasszírozni"  a gyümölcsöket, hogy több levet tudjunk belőlük kifacsarni, aztán a csavarásból is részt követel. Naponta legalább kétszer csavarunk :). Van olyan nap, amikor szinte megállás nélkül eszik, aztán a következő napon alig bírjuk rávenni, hogy egyen valamit. Hihetetlen. Továbbra is megvannak a kedvencei, amit szívesen megeszik, és azok is, amiket egyáltalán nem. Próbálkozunk. A zöldségek és gyümölcsök megkedveltetésére  kis kártyákat készítettem zöldségek és gyümölcsök képeivel. Zöldségből  és gyümölcsből is 4-4 oldalnyit válogattam össze a netről aztán kinyomtattam és szétvágtam a lapokat. Annyi zöldséget és gyümölcsöt ismer már, mint egy iskolás, ha vásárolni megyünk, igaziból is felismer mindent. Zöldségeknek és gyümölcsöknek én gyereket még nem láttam így örülni, ahogy Ő örült, amikor vásároltunk. Amikor hazajöttünk, egy karfiollal szaladgált a lakásban, és mindenkinek elmagyarázta, hogy a fehér a karfiol, a zöld meg a levele. Tündéri volt :D!!


Mivel magyarul már szinte minden zöldséget és gyümölcsöt ismer, elkezdtük angolul is megtanulni. Nagyon szuper anyagokat lehet találni a You Tube-on, pl. több gyümölcsvonatot (The Fruit Train), szám vonatot, alak (kör, háromszög, stb) vonatot, állat vonatot, vadállat vonatot és sok mást, ami érdekli. Szerencsére minden érdekli :)! De gyurmázunk, sokat rajzolunk, építünk is. Ha főzni kezdek, akkor folyton ott sertepertél körülöttem a konyhában, imádom :) !!


A héten csupa olyan ételt főztem, amit nagyon szeretünk, de pénteken én sem éreztem jól magam, ezért pénteken pizzát rendeltünk. Fénykép egyetlen ételről készült, mert mindig elfelejtek fényképezni.


Szerdán egy igazán finom sok zöldséges levest főztem, a Kicsikém segített, adogatta a zöldségeket, a tisztításhoz. Sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, zellert, krumplit, hagymát, Aztán a végén még kis zöldborsó is került hozzá, és nem tésztát, hanem zsemlegombócot főztem bele. Hát olyan finom leves lett, hogy csak na még. Aznap a második fogás  virslis lecsó volt, úgyhogy a zöldségek csak úgy tobzódtak az ebédben. 


A levesből másnapra is maradt, így csütörtökön csak egy finom csirkepörköltet főztem tésztával. 


Ahogy fentebb már leírtam, pénteken pizza volt, a szegedi La Rosa pizzériából. Ezek is nagyon finom pizzák voltak, rendeltünk magyarost, szalámist, rákost, és bizarre-t,  egyik sem okozott csalódást, sőt, imádtuk!!


Szombaton pulyka alsó combokból főztem finom levest, aztán a levesből kiszedett húst sültcsirke fűszerkeverékemmel megszórva sütőben átsütöttem és hagymás krumplival, céklával, vagy csalamádéval tálaltam.


Vasárnapra csirkelevest tervezek, rántott csirkecombokat (a levesben előfőzve, utána panírozva), petrezselymes krumplival, uborka salátával. Blogolásra továbbra is kevés időm van, mert most legfontosabb a Kicsikémmel együtt töltött idő. 









9 megjegyzés:

  1. Te egy szuper nagymami vagy! Olyan sok jóság és szeretet száll ki a mondataidból! Imádod az unokáidat az biztos! :o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó hetetek lehetett Tomikával, töltsetek minden időt együtt amit csak lehet!

    VálaszTörlés
  3. Végre valaki, aki ugyanúgy süti a rántott csirkét, ahogy én :) Apai nagyanyámtól tanultam, Édesapám a mai napig így szereti, én a férjemmel is megszerettettem :)

    VálaszTörlés
  4. Nagypapi játszik most a kicsivel, így amíg előpárolódik a csirkecomb, van egy kis "szabadidőm" :D.

    Illéskrisz - dehogy vagyok én szuper nagymami, csak olyan, mint bármelyik nagymami, aki nagyon szereti a kis Unokáit :)

    Lilla - tényleg nagyon jó volt! És biztosan a többi is ilyen lesz :)

    Jesus - jobban szeretem így a rántott csirkét, mert így nem érhetik az embert kellemetlen meglepetések és szerintem sokkal finomabb is :)!!

    VálaszTörlés
  5. Úgy tűnik, még a főzésnél is jobban szeretsz unokáddal együttlenni.
    A leves gyönyörű, a hús további hasznosítása jó ötlet.
    További jó játszadozást Tomikával.

    VálaszTörlés
  6. Maria, ne aggódjál a blogolás miatt, örömködjél csak Tomikának!:)
    Puszillak Benneteket szeretettel!

    VálaszTörlés
  7. Hobbychef - tényleg így van. Olyan keveset lehetünk együtt, így igyekszem minden percet kihasználni. Azért főzök is minden nap :)
    Köszönöm, persze amíg csak lehet játszunk.

    Roza - Rendben, köszönöm, én is puszillak!

    Rohanok, mert fölébredt a kicsikém :)

    VálaszTörlés
  8. Szuper lehet minden perc amit együtt töltesz Tomikával. Olyan élvezettel írtál, hogy szinte látom magam előtt ahogy játszotok, vásároltok, és facsarjátok a narancsokat. További csodás együtt töltött napokat kívánok!!

    VálaszTörlés
  9. Gizi - tényleg csodás :D!! Köszönjük!

    VálaszTörlés