2011. november 29., kedd

Tejfölös-tejszínes zöldségleves karfiolból és brokkoliból










Karfiolból és brokkoliból készítettem ma tejfölös-tejszínes zöldséglevest. A finom, tartalmas leves jólesett hidegben átfázott családtagjaimnak.


Hozzávalók: néhány  karfiolrózsa (kb 1/3 fej karfiol), néhány  brokkoli rózsa, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa,1 petrezselyemgyökér, zeller és petrezselyemzöld, 3 fehér kanál szárított zöldség (ételízesítőből kiszitált), 2 fehér kanál ételízesítő, 2 liter forró víz. A habaráshoz: 3 evőkanál 12 %-os tejföl, 1-1,5 dl 30 % tejszín, 2 evőkanál rétes liszt, 2 dl hideg víz, végül kevés szárított petrezselyemzöld.


A karfiolt és a brokkolit kisebb darabokra vágtam, fazékba raktam. Hozzáraktam a felaprózott fej hagymát, felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, zeller és petrezselyem zöldjét, szárított zöldségeket, ételízesítőt, és 2 liter forró vízzel felöntve az összeset puhára főztem. (A leveses fazékra forrás elérése után pároló edényt raktam, abban párolódott meg a második fogásnak szánt kb. 10 nagyobb karfiol és 7-8 db brokkoli kb. 25 perc alatt, mert elég nagy rózsák voltak). A párolóedény levétele után habarást turmixoltam tejföllel, tejszínnel, rétes liszttel és hideg vízzel, azzal behabartam ezt a jó sűrű  zöldséglevest, ami a habarástól finom ízt és selymességet kapott. Még teáskanálnyi szárított petrezselyemzölddel megszórtam a színe kedvéért és néhány perc forralás után forrón adtam asztalra.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése