2011. november 22., kedd

Brokkolis tészta a magam kedvére








"A fiúk a bányában dolgoznak", mondhatnám, ha én lennék Hófehérke, de mert nem vagyok, ezért nem mondom. De tényleg egyedül vagyok, ezért kihasználtam az alkalmat és brokkolis tésztát készítettem a magam kedvére :).  Semmi hús :) !! Tegnapról maradt tésztám, a múlt hétről brokkoli száram, meg a hűtőben van még  fél kiló brokkolim.  








Hozzávalók kb. 2 személyre: 2 db 50 dkg-os brokkoli szára, fél maréknyi brokkolirózsa, 2,5 dl forró víz, 1 csapott fehér kanál ételízesítő, 1-1 kávéskanál Kania pizzafűszer, bazsalikom, szárított petrezselyemzöld, chili por, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kevés só, esetleg icipici olaj, de az el is maradhat (én elfelejtettem tenni bele, úgyhogy annyi zsír van benne, ami a tészta főzővizéhez lett tegnap felhasználva).


Ennek a brokkoli "mártásnak" az alapja a brokkoli szára, ezért a félkiló brokkolinak is levágtam a szárát, és kb. fél maroknyi, egészen apróra szedett brokkolirózsát is vágtam mellé. A két csomag brokkoliszár fásabbnak tűnő részeit megtisztítottam, mint a krumplit, egészen addig, míg a fás rész eltűnt, aztán feldaraboltam. 2,5 dl forró vízzel főni tettem a fűszerekkel (először csak 1 kk. fokhagyma granulátumot adtam hozzá). Kb. 8-10 perc főzés után hozzátettem a brokkolirózsákat is, és további 5 percig főztem, fedő alatt, majd összeturmixoltam, tettem még hozzá egy csipet sót és 1 kávéskanál fokhagyma granulátumot, mert szeretem az ízét. Tésztára halmoztam  a zöld "mártásomat", és reszelt sajttal megszórva megettem. Isteni volt:)






5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett ,brokkoli barátok vagyunk mi is :) Szoktam én is készíteni brokkolikrémes tésztát, nagyon finom. Nálunk ezt a fiúk is szeretik.

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet volt ez a brokkolis tészta. Én is csak olyankor készítek ilyesmit, ha egyedül vagyok. Én nagyon szeretem, de a többiek nem ugranak érte.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Trollanyu, tényleg nagyon finom, de ilyen módon csak én eszem meg a családból, nem baj, legalább több marad :)

    Marisz57 - köszönöm. Megnyugtató, hogy másutt is vannak válogatós családtagok :)

    VálaszTörlés
  4. Én még sosem ettem brokkolit, de nagyon jól hangzik így tésztával:)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem finom, de a család nem szereti, azért próbálkozom velük is megkedveltetni.

    VálaszTörlés