2010. december 12., vasárnap

Gombás-sárgarépás párolt rizs

Ennél az ételnél csalni kényszerültem, mert finnyás családtagjaim nem akarják megenni a gombát. Kifundáltam, hogy "elvarázsolom". Ami nem látszik, az nem is zavarja őket, ezért aztán vígan megették a gombát  a rizsben.

Hozzávalók:

  • 32,5 dkg (3 kis főzőtasak) paraboiled rizs

  • 1 fej hagyma

  • kevés olaj

  • 4 db nagyobb gomba

  • 3 db sárgarépa

  • 8 dl + egy pici víz

  • 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő

  • őrölt bors

  • szárított petrezselyemzöld

A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágtam. Feldaraboltam a gombát is, és pici vízzel teljesen sima krémmé turmixoltam. A megtisztított sárgarépát vékony karikákra vágtam. Először a hagymát futtattam meg egy kevés olajon, majd hozzáraktam a sárgarépa karikákat, néhány perc múlva a rizst. Kissé lepirítottam, majd hozzáöntöttem a gombakrémet, és a forró vizet. Ízesítettem az ételízesítővel, őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel, és takarékon (9-ből 2 vagy 1)  kb. 20 percig pároltam. Az elkészült rizst kis csészébe nyomkodtam, úgy borítottam tányérra, díszítettem,  és  párizsiasan sült kakassal tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése