2010. december 10., péntek

Spenót (bundás zsemlével és bundás kenyérrel)





Sokan kifejezetten utálják, mégis szép számmal vagyunk  akik szeretjük Popey kedvenc  ételét,  a spenótot. Családtagjaim véleménye is megoszlik vele  kapcsolatban.  Néha mégis megfőzöm, mert  fiaim kétharmada és én a spenótkedvelők táborába tartozunk. Általában bundás kenyérrel vagy bundás zsömlével, esetleg tükörtojással.  Ma volt itthon egy szikkadt zsömlém, ezért vegyesen, bundás kenyér és zsömle is készült hozzá. Aki nem ette a spenótot, kénytelen volt beérni a "feltéttel".
Hozzávalók (2-3 személyre)
  • 1 cs (45 dkg-os) mirelit paraj

  • 2 evőkanál rétes liszt

  • kb. 3 evőkanál olaj

  • 4 gerezd fokhagyma (+ némi fokhagyma granulátum)

  • 1 fehér műanyag kanál szitált ételízesítő

  • tej
A mirelit parajt felolvasztottam, a kioldódó levet nem öntöttem le róla. Kevés olajban világos zsemleszínűre pirítottam 2 evőkanál rétes lisztet, fokhagymapréssel rányomtam 4 gerezd fokhagymát (kis gerezdek voltak). Elkevertem, (isteni illata volt!!) hozzáöntöttem a spenótot levével együtt. Újra átkevertem, és apránként öntöttem hozzá a tejet (nem tudom pontosan mennyit, mert ezt most nem mértem ki). Egyszerre csak keveset, nehogy túl híg legyen a végén a főzelék. Hagytam egy kicsit főni (takarékon, mert különben ez is olyan mint a gejzír, pöfékel és fröcsköl), megkóstoltam, hogy elég ízes-e, kicsit kevésnek találtam a fokhagymát, ezért kevés fokhagyma granulátummal után-ízesítettem, végül isteni ízű, és kellemes sűrűségű  lett. Szerintem 10-15 perc elég volt az elkészítéséhez, de az időt sem mértem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése