2010. december 15., szerda

Kolbászos-padlizsános cukkíni pörkölt





Elég szép cukkínit és padlizsánt találtam valamelyik nap egy áruházlánc kínálatában nagyon jó áron, hát vettem belőle. Ma ezekre esett a választásom amikor azon tanakodtam, mi legyen az ebéd. A család szereti a cukkíni pörköltet, de mos "felturbóztam" egy kicsit. A padlizsán egy kis plusz zöldség, amiből úgysem eszünk eleget, a kolbász pedig egy kis plusz íz, amivel meg lehet kicsit bolondítani.







Hozzávalók:


  • 2-3 evőkanál olaj

  • 1 nagyobb fej, (vagy két kisebb) hagyma

  • darabka zöldpaprika

  • 1 paradicsom

  • 4 db kisebb cukkíni

  • 1 szép feszes padlizsán

  • 1 teáskanálnyi piros arany

  • 1 teáskanálnyi sűrített paradicsom (tubusos)

  • 2 fehér műanyag kanál ételízesítő

  • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 2,5 fehér kanál fűszerpaprika (csípős)

  • 4,5-5 dl forró víz

  • kb. 10-12 cm-es füstölt kolbász

  • 1 csomag durum tészta (szarvacska)

  • 1 liter forró víz

  • 1 fehér kanál só

  • kevés olaj


Először apróra vágtam a megtisztított megmosott hagymát, vágtam hozzá néhány karika zöldpaprikát, szintén apró kockára vágtam egy paradicsomot. Utána felszeleteltem a hosszában kettévágott cukkíniket, meghámoztam, négy felé vágtam a padlizsánt, ahol a magjai nagyon barnák voltak, azt kivágtam belőle, és a negyed padlizsánokat nagyon vékonyra felszeleteltem. Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a zöldpaprikát és a paradicsomot, 1-2 percig együtt pirítottam, majd hozzáraktam a cukkínit és padlizsánt. Fűszereztem ételízesítővel, piros arannyal, sűrített paradicsommal, fokhagyma granulátummal, jól elkevertem, rátettem a fűszerpaprikát és felöntöttem forró vízzel. Takarékon főztem kb. 10 percig. Közben másik edényben felforraltam az 1 liter vizet, sóztam, kevés olajat öntöttem hozzá, és megfőztem a durum tésztát (újraforrás után 9 perc). Amikor a pörkölt már majdnem kész volt, hozzátettem a lebőrözött, hosszában ketté vágott és vékonyra felszeletelt kolbászt.  Néhány perc forralás után forrón tálaltam. Mire kész lett, a padlizsán szinte eltűnt a pörkölt szaftjában, a kolbász viszont istenien megízesítette ezt a jó kis zöldségpörköltet. Nagy sikert aratott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése