2010. december 17., péntek

Karácsonyi előkészültetek

Elkezdődött a "visszaszámlálás" az  ünnepig. Vásárlás, takarítás, sütés-főzés. Mindig van mit csinálni. Ma mélyhűtőbe került 2  megtisztított, gerincéről lebontott ponty, már csak a filézés lesz hátra, amikor a hűtőből kiveszem. (A ponty tisztítását, filézését részletesen leírtam régi blogomban)



Sőt még az alaplevet is megfőztem, átpasszíroztam, kihűlés után ez is a mélyhűtőbe került, hogy minél kevesebbet kelljen a konyhában pepecselnem Szenteste. Rendesen eltelt a napom, úgyhogy csak vacsorát főztem átfázott családtagjaimnak, egy kis húsleveskockás-cérnametéltes levest, és már megint csirkepörköltet csirke levescsomagból és alsócombokból. Ők akarták... Úgy tűnik pörköltfüggők, igazi magyaros gyomorral. Nem baj, jóízűen megették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése