2012. április 12., csütörtök

Spenót








Arra gondótam, ma másképp írok, nem a mögszokott irodalmi nyelvön, hanem kicsit Szögediesebben! 


Mégpedig a mai ebédömrül. Mostanába, ahogy nézögettem a blogokat, égyre több helyön láttam, hogy ez is, mög az is spenótot főzött. Én úgy mögkívántam a spenótot, hogy mán tégnap is alig bírtam magam tűrtőztetni, hogy né azt főzzek. Hát az este mög, mikó az angliai Fiammal beszégettem szkájpon, hát mit látok, mit tömköd a fejibe ezerreee?? Hát Ő is spenótot bundás kenyérre!!! Mesélöm is később Legnagyobbikom Barátnőjinek, hogy mi a helyzet, erre Ő is azt monggya, hogy Ő is pont spenótot akart főzni, de vendégök gyüttek hozzájuk, azt inkább pizzát sütött. Na neköm sé köllött több. Mámma mán hat lóva sé lehetött volna eltántorítani attú, hogy spenótot főzzek. A fiúknak mög Apának vót még a hűtőbe marhapörkőtt, (me Legnagyobbikomnak tégnapelőtt vót a névnapja, oszt az vót a kívánsága, hogy ünnepi vacsorára marhapörkőtt lögyön, így az lött) magamnak mög főztem végre spenótot! De sémmi frikk-frakk, csak ahogy Anyutú tanútam!! Zsír helyött kicsi olajon mögpirítottam 2,5-3 övőkanál réteslisztöt, ráraktam a fölengedtetött  45 dekás mirelit spenótot, fölöntöttem tejje, raktam bele sót, fokhagyma granulátumot. Főztem pár percig és kóstógattam közbe. Túl sűrűs lött? Raktam még bele tejet. Nem éröztem a fokhagymát? Azt is raktam még bele. Sótlan vót, hát möhetött még kis só is bele. Addig addig kóstógattam, míg jó nem lött. Aztán mán csak be köllött kanalazni. Isteni finom vót mindön nékű, csak úgy magába!! Rosszabb ételöm sosé lögyön :D:D:D!!

14 megjegyzés:

  1. Irtó jó ez az írás kedves María, nagyon jót derültem az olvasása közben. De tudod-e, hogy én is kedden, rögtön húsvét után spenótot csináltam, idei friss zöldből és sonkaszelet meg tojás volt mellé.

    VálaszTörlés
  2. Lívia - igen, tudom, pont Té vótá az égyik, aki a szívemet fájdította :D!!

    VálaszTörlés
  3. Állítom, nehezebb így írni, mint beszélni :)))

    VálaszTörlés
  4. Néköm nagyon mögtetszett az Te írásod. Ha én Szöged várusában élhötnék, hát Isten engöm úgy segillyen mög, e szíp nyelvöt in is beszilném.
    Sorry. Bíztos nem volt elég authentikus.

    VálaszTörlés
  5. Vicces volt, jót mulattam:) Úgy látszik most mindenki spenótot főz. Minden nap meg tudnám enni, a kedvencem:)

    VálaszTörlés
  6. Jesus - tényleg fura vót így írni!

    Illéskrisz - köszönöm:)!

    Vali - örülök, hogy teccött!!

    Hobbychef - neköm mög a Té írásod teccöt nagyon :D!!

    Trollanyu - örülök, ha jó mulattá :)! Tényleg mindönki könnyebb étel után vágyik úgy tűnik. Vagy csak a sok hús után égy kis ződre :D!!

    VálaszTörlés
  7. Szupör bejögyzést írtá, ködvösöm!!!
    Nagyon tetszett, és amilyen élvezettel írtad, én olyan élvezettel olvastam, és rögtön meghalok egy tányér spenótért.:)) Éppen tegnap kapáltam meg a kertbe, és már alig várom hogy tudjak róla szedni, addig meg epekedek egy tányérkáért.

    VálaszTörlés
  8. Köszi Gizi kedvesöm :)!! Ugyé, hogy mög tudja kívánni az embör lánya?? Szinte mán fáj :D!! De szívesen mögkínátalak vóna, de mán mind mögöttem égyedű!!

    VálaszTörlés
  9. Köszi Gizi kedvesöm :)!! Ugyé, hogy mög tudja kívánni az embör lánya?? Szinte mán fáj :D!! De szívesen mögkínátalak vóna, de mán mind mögöttem égyedű!!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon helyes ez a nyelvjárás...:) A spenót a héten nálam is befigyelt..:)

    VálaszTörlés
  11. Nem tudom mi van most a rendszerrel, de tegnap sem hozott egy hozzászólást az előző bejegyzésemnél, és ma sem hozta Lilla bejegyzését, ami csak az e-mail címemen jelent meg. A nagy felújításnak nehogy nagyon megigyuk a levét!!

    VálaszTörlés