2012. április 11., szerda

Húsvéti maradékok

Tegnap nem kellett ebédet főznöm, csak a meglévő fordított töltött csirkéhez készítettem egy kis uborka salátát és máris kész volt a finom, hideg ebéd.








Ma pedig abból az icipici kövérkés sonkából készült ebéd, ami még a húsvéti lakomákról megmaradt, mégpedig túrós-sonkás tészta. Egészen apróra vágtam (vagy darálni is lehet), a sonkát és kevés olaj hozzáadásával szép pirosra sütöttem. Kifőztem fél kiló durum linguine-t a szokásos zepter módszerrel (1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1 evőkanálnyi olaj,  forrás után 12 perc), de 10 perc elteltével hozzámorzsoltam negyed kiló túrót, azzal főztem az utolsó két perben, hogy a túró is felolvadjon. Végül hozzákevertem a pirított sonkát, aztán már csak tányérba szedtük és tejföllel meglocsolva megettük :)





3 megjegyzés:

  1. Gondolom örültél, hogy kicsit pihenhetsz, nem kell annyit állni a tűzhely mellett:) Nálunk semmi sem maradt, mert mindenből csak annyit főztem, ami elfogyott, ilyen még nem fordult elő velem ünnepekkor:)

    VálaszTörlés
  2. Trollanyu - egész furcsa napjaim vannak, olyan ürességet érzek, igazán nincs is kedvem semmihez, ezért jó, ha van maradék, amit meg lehet enni, vagy valami egyszerű finomsággá átalakítani!

    VálaszTörlés
  3. Jó is az ha van egy kis előző napi maradék. Különösen ha húsvét utánról maradtak:) Nagyon guszták ezt a kis tésztát szívesen elfogadnám most!

    VálaszTörlés