2012. április 14., szombat

Kólás csirke







Ahogy az előző bejegyzésemben már említettem, a kólás csirke receptjét a No Salty.hu-n találtam, Gabriellától. Érdekesnek tűnt a recept, és sok dicsérő hozzászólás volt utána, ezért úgy gondoltam, nem lőhetek vele mellé. Nekem sajna csak 3 és fél csirkecombom volt, így annyival dolgoztam, próbának az is elég volt.


Hozzávalók: 7 fél csirkecomb, 1 dl kóla, 1 evőkanál (akác) méz, 2 evőkanál csípős ketchup, 2 teáskanál csípős piros arany (mert nem szeretem, az Erős Pistában lévő héj darabkákat), 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál HA szárnyas fűszerkeverék, chilipor.


Én egy csészében kevertem össze a pác alapanyagait, majd rákanalaztam a tepsiben elhelyezett csirkecombokra, aztán jól körbeforgattam, hogy mindenütt egyenletesen befogja a húsokat. Aztán a tepsit lefóliáztam és háromnegyed órára félreraktam, de nem tettem a hűtőbe. A pácolási idő alatt megforgattam párszor a húsokat, hogy mindenütt érhesse a pác. Háromnegyed óra elteltével 180 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe raktam és 30 percig sütöttem alufólia alatt (fényes fele a hús felé), aztán a fóliát levettem, és 200 fokra állítottam a sütőt. 10-15 percig sütöttem az egyik oldalon, aztán a másik oldalon is a csirkét. Kicsit túlbarnult, de nagyon finom lett. Édesebb volt, mint a paradicsomos csirke, de olyan alattomos volt az édessége, hogy pillanatokkal később már csípett is. Azt hiszem fele annyi méz is elég lesz bele legközelebb, mert biztosan többször az asztalunkra kerül még ez a finom sült. Ezt is főtt rizzsel tálaltam, a rizsre is kanalaztam a kevéske szaftból, ami a tepsiben maradt.

Legkisebbikem szerint az íze olyan, mint régebben a Metroban vásárolt, előre pácolt csípős csirkeszárnyaké volt.









2 megjegyzés: