2012. április 20., péntek

Csípős szardíniakrém (olajoshalkrém)






Megint megcsináltam az olajoshalkrémet. 4 evőkanál margarint, 2 doboz olajos szardíniát olajával együtt (az egyik sima, a másik piri-piri-vel ízesített, ami nem más, mint pici chili paprika), kevés sót, kb. 2 evőkanálnyi citromlevet, és chiliport turmixoltam össze botmixerrel. Friss kenyérre kentem, és lila hagymával, petrezselyemzölddel ízesítve-díszítve megettem. Olyan finom volt, hogy nem találok rá szavakat. Persze erre rá kell éhezni. Van olyan, hogy az ilyesmit a hátam közepére sem kívánom. De most nagyon jól esett!! 





6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, elhiszem, hogy remek volt!

    VálaszTörlés
  2. Ó, hogy milyen szépen és gusztán tálaltad ezeket az "egyszerű" szendvicseket is! Kellett nekem idejönni... :D

    VálaszTörlés
  3. Marisz57 - köszönöm, nagyon finom, érdemes kipróbálni!

    Gabriella - köszi, remélem nem bántad meg, hogy benéztél :)!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, és szemet gyönyörködtető látvány. Sajnos az olajos halat nem tudom megenni, pedig olyan csábítóan néz ki.

    VálaszTörlés
  5. Mónika - biztosan nem fogsz csalódni!

    Gizi - köszi! Próbáld ki akkor sós lében konzervált hallal. Biztos azzal is nagyon finom!

    VálaszTörlés