2012. április 24., kedd

Rántott sertésmáj törtkrumplival, tejfölös uborka salátával







Ma reggel Legnagyobbikom hozott egy kiló szép friss sertésmájat. Egy kis darabot  levágott  harcsa csalinak, a többit haza szánta legnagyobb örömömre, mert már régen volt sertésmáj. Ebből készült ma az ebéd, rántott sertésmáj törtkrumplival és tejfölös uborka salátával. A májból tudtam vágni 12 szép szeletet, a többit valamilyen resztelt májnak csíkoztam föl. De csak a  szeletek egy részét rántottam ki ebédre, a többit csak akkor sütöm meg frissen, ha Legnagyobbikom hazajön este, hogy frissensült várja Őt is. 


Teljesen hagyományosan paníroztam most a májat, liszt-tojás-morzsa, és csak sütés után sóztam meg, hogy ne legyen rágós. A törtkrumplit és uborka salátát is hagyományosan készítettem el, az uborkára  csak a végén kanalaztam kevés tejfölt. Ez is egy nagyon gazdaságos, mégis nagyon finom ebéd volt!

9 megjegyzés:

  1. Nekem holnapra jöhetne úgy ahogy van! Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Sokszor a hagyományos a legjobb.
    Nem semmi adag.

    VálaszTörlés
  3. Maryenne - :) köszönöm!

    Hobbychef - családom is mindig a hagyományos mellett kardoskodik.
    Ez pont jó adag volt nekem :)!!

    VálaszTörlés
  4. Nekem most nagyon jöhetne egy tálkával!

    VálaszTörlés
  5. Hűha, először nagyon meglepődtem az új blogruhád szép lett azt hittem nem jó helyen vagyok! Nagyon guszta amit főztél és nagyon szeretem !

    VálaszTörlés
  6. Ha máj akkor én is kérek: nagyon de nagyon szeretem. Finoom!

    VálaszTörlés
  7. Én is kérek, bizony szeretem a májat is, meg a többit is:)

    VálaszTörlés
  8. Jaj de szeretem. Én is kérhetnék egy szeletet :))) JÓ nagyot :))

    VálaszTörlés
  9. Lilla - szívesen kínálnálak!

    Éva - kicsit tényleg átalakítottam, kellett már valami új :).
    Köszönöm :)!!

    Juci, Kati, Viki ha eljöttök, holnap megújrázom :D!!

    VálaszTörlés