2012. április 17., kedd

Paradicsomos húsgolyócskák pennetésztával








És újra egy paradicsomos-darált húsos étel. Mert a család egyik fele utálja a gombát, nekik készült ez a mártásos húsgolyó a penne tésztához. 


A húsholyócskák hozzávalói:  Fél kiló darált sertéshús, 1 fehér kanál sertéssült fűszerkeverék, (vagy bármilyen fűszerkeverék ízlés szerint), 1 teáskanál pizza fűszer, 1 egész nyers tojás (37 pici gombóc lett ebből a mennyiségből)


A mártás hozzávalói: 1 fej hagyma, kevés olaj, 1 liter 100 %-os paradicsomlé, 1 csapott fehér kanál szitált ételízesítő, 1 teáskanál fokhagyma granulátum, 2 teáskanál kania pizzafűszer keverék, néhány csepp édesítőszer, őrölt bors és chilipor ízlés szerint (akár el is maradhat), fél kávéscsészényi hideg víz, 2 teáskanál keményítő.


Először a húsgombóc hozzávalóit dolgoztam össze jó alaposan, és megformáztam a kis gombócokat. Utána megdinszteltem a megtisztított, apróra vágott hagymát kevés olajon, majd felöntöttem a paradicsomlével. Beleraktam a fűszereket, majd a gombócokat, és jó 40-45 percen át főztem. Amikor jól átpuhultak, a kávéscsészében összekevertem hideg vízzel a keményítőt, és hozzáadtam a forrásban lévő paradicsomhoz. Pár perc főzés még, és máris tálalhattam.  Ez is nagyon finom volt :)












6 megjegyzés:

  1. Jaj de szeretem az ilyen ételeket Marika,épp valami hasonlón töröm a fejemet a napokban,fincsi lehet!:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is klasszikusnak számít:) Mindenki szereti:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, csorog a nyálam, szívesen megkóstolnám. Igaz a gombás is kedvemre való lenne, így most nem is tudok választani.

    Csodálatos kis kalácsokat sütöttél, látszik milyen jó a tésztája. Húsvétkor nem győztünk rá, most viszont szívesen elfogadnék egy szeletkét.(bocsi hogy ide írtam)

    VálaszTörlés
  4. Ditta - tényleg fincsi volt! :)

    Trollanyu - pont ezért gondoltam én is ilyenre - meg ehhez volt itthon alapanyag :).

    Gizi - én is ettem mindkettőből, igaz gombóckák csak keveset bírtam, mert a gombásat sokkal jobban szeretem!
    A kalácsról csak annyit, hogy utolsó falatig elfogyott :)!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! Ezt én is ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  6. Hú, ez nagyon guszta!! Tetszik. De megenném most... :)

    VálaszTörlés