2012. április 9., hétfő

Húsvét 2012


Hát elég rendhagyó volt a Húsvétunk az idén azzal, hogy Nagypapi csak vasárnap késő este ért haza. Sajnos a gép amivel jött volna csak másfél órás késéssel tudott felszállni, természetes így, hogy később is érkezett 17.45 helyett 19.17-kor. Legkisebbikem és Barátnője mentek fel érte. Mire hazaértek majdnem fél 10 volt, így késői vacsorával vártam Őket. Legnagyobbikom és Barátnője itthon maradt velem, hogy én se legyek egyedül. Aztán a késői húsvéti vacsorán hatan ültük körül az asztalt. Főztem egy nagy fazék tárkonyos csirkeragulevest, de azt az este senki sem kért így ma nem kellett levest főznöm. A főfogáshoz a Legnagyobbikom által előző nap kifogott harcsa filéje (kevés csípős piros arannyal, sóval és 1-2 csipet fokhagyma granulátummal bepácolva) és kb. 10 szelet sóval megpergetett, kiklopfolt csirkemell szolgált alapanyagul. Valami különlegeset szerettem volna, de a fiúk leszavazták, rákezdtek, hogy jaaaj nee mááár! Legkisebbikem rántott csirkemellre, Legnagyobbikom orly módon sült haracsafilére szavazott. Ebből jött a kompromisszumos megoldás (mert  nem volt kedvem külön orly  masszát kavarni és tojást felverni a rántott húshoz). Először  házi készítésű morzsába, majd az orly masszába (2 db tojás, liszt, só, jéghideg sör,  kicsit sűrűbb palacsintatésztává keverve) mártottam halszeleteket és irány a forró olaj. Ami rántott húsnak-halnak készült, azzal is így jártam el, csak az orly-s bemártás után újra zsemlemorzsába forgattam és úgy sütöttem ki. Ha úgy vettem észre, hogy az orly massza kicsit besűrűsödött (a lepotyogó zsemlemorzsától), akkor öntöttem hozzá kis sört, vagy ütöttem bele még 1 tojást, és meg is sóztam kicsit. Sültkrumpli volt a frissensültek körete, a fiatalok majonézt is kértek hozzá. Isteni ropogós és szaftos lett a hal is és a csirkemell is. Érdemes kipróbálni ezt a vegyes panírozási módot! 


Végül, de nem utolsó sorban túrógombócot is készítettem, mert Drágámnak ez volt a legfőbb vágya. Pirított zsemlemorzsába forgatva, vaníliás tejföllel meglocsolva tálaltam. 


Fénykép sajnos egyik ételről sem készült, mert mindenki türelmetlen és éhes volt már, de a vacsora végeztével jó volt végig nézni az elégedett arcokon. 


Ma, ahogy fentebb már leírtam, nem kellett levest főznöm, a tegnap megfőzött tárkonyos csirkeragulevest kellett csak felforralni.








Második fogásnak kétféle töltelékkel készült fordított töltött csirkét sütöttem, sültkrumplival és csemege uborkával. Az egyik töltelék a hagyományos májas töltelékem, a másik Verus töltött csirkéjének nyomán készült, tojással, hagymával és fokhagymával, mindkettő rengeteg friss petrezselyemzölddel megbolondítva.









6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ezzel a kétféle panírozással a hús, és a hal. El is mentem a receptet és én is kifogom próbálni.

    Ne szomorkodj, igaz most biztosan nagyon üres a lakás, és hiányzik Tomika kedves csacsogása, de gondolj arra milyen jó lesz, ha megint hosszabb időt tölt majd nálatok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomakat főztél most is, mint mindig:) A tárkonyos leveseket különösen kedvelem, minden nagyon jól néz ki. Jó pihenést kívánok:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon finomakat főztél! Azt a fordított csirkét már én is megsütöttem, isteni!

    VálaszTörlés
  4. Mennyei vacsora!! A tárkonyos raguleves külön nagy kedvencem!! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lányok! Bocsi, hogy nem reagáltam azonnal, de kicsit el vagyok még veszve! Leginkább a gondolataimmal, vagy a hiányukkal???

    VálaszTörlés