2012. április 30., hétfő

Mai ebédünk: Leves csirkecsontokból, csikós tokány csirke felső combból







Bár még ma délelőttre is maradt kertészkedni való, azért a főzés sem maradt el. Ma levest is főztem, mert tegnap nagyon hiányzott. Hiába na, ahogy öregszünk egyre levesesebbek vagyunk. 4 csirkemell és 8 csirke felső comb csontjából készült ma az isteni  "8 perces" csirkecsont leves, Zepter gyorsfőző fedővel, zöldségekkel és eperszalag tésztával, pont úgy, ahogy azt már többször leírtam, úgyhogy most csak képet teszek be róla.










Második fogásnak a már szintén leírt csikós tokányt készítettem, 8 db lebőrözött, kicsontozott, csíkokra vágott csirke felső combból, kicsit több szalonnával, 4 lecsópaprikával, 1 nagy hegyes-erős paprikával, 1 paradicsommal. Most durum linguine-t főztem hozzá, mert az a kedvenc tésztám. Azt hittem Páromnak nem tetszik majd, de nagyon ízlett Neki is. Legkisebbikem későn reggelizett, ezért csak levest bírt enni, Legnagyobbikom meg horgászni ment még reggel. Pedig már tegnap is nagyon felégett a Tiszán ebben a rekkenő hőségben. Ha ma is úgy megsül, biztos nem fog aludni az éjjel.  









6 megjegyzés:

  1. Ez a csikóstokány nagyon megtetszett nekem:)

    VálaszTörlés
  2. Igazad van Mária!
    Kihagyhatatlan étkezésünkből a leves, főleg délben. Igyekszem is betartani, ha nem is sikerül mindennap másadik fogást komponálni a leves az meg kell legyen.

    VálaszTörlés
  3. Kati - örülök, ha tetszik, nálunk nagy kedvenc!

    Juci - Fiatalabb koromban nem voltam oda annyira a levesekért, de ahogy telik az idő, egyre jobban kívánom. De így van ezzel Párom is. A húsos leveseket meg a fiúk is nagyon szeretik :).

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik nekem is ez a csikós tokány, még sosem készítettem ilyet:)

    VálaszTörlés
  5. Kolléganőm is állandóan mesél a gyorsfőzőjéről, hogy pillanatok alatt meg van benne minden...Biztos jó dolog, főleg ha siet az ember. :o)

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu - érdemes kipróbálni, nagyon finom!

    Illéskrisz - a gyorsfőző fedő tényleg nagyon jó dolog. Időt és energiát takarít meg. Én újabban már a jelzések elérése után azonnal kikapcsolom a villanytűzhelyemet, mert a lapban tartalékolt energia is elegendő arra a 8 percre, amíg megfő a leves. Szemmel látható, hogy milyen szép, az íze pedig valami csodás.

    VálaszTörlés