2012. január 3., kedd

Virslis kifli reggelire







Az idén még semmit nem vásároltunk, így friss kenyeret sem. Szilveszter napján viszont biztos ami biztos még vetettem Legkisebbikemmel 2 csomag leveles tésztát, hátha kell még. Nem is tettük a mélyhűtőbe, csak a rendesbe, hogy bármikor nyújtható legyen, ha esetleg szükséges lenne. Nem volt szükséges, mert nem érkezett váratlan vendég, de szép lassan kiolvadt. Ma reggel ezekből és két csomag virsliből készítettem reggelit,  Legnagyobbikom ebből vitt ebédet a munkahelyére. Nagyon finom volt a frissen sült virslis kifli egy csésze forró teával.


Hozzávalók: 2 csomag (50 dkg/cs) leveles tészta, 2 csomag virsli (egyik Pikok bécsi virsli 10 db/cs), másik Frisli füstölt virsli 8 db/csomag) 1 tojás, pici só, reszelt trappista sajt .












A tésztát kinyújtottam, 9 csíkra vágtam, a csíkokat a virslikre tekertem, tojással megkentem, picit megsóztam, reszelt sajttal megszórtam és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Rácsra szedtem, hogy hamarabb kihűljön. 









16 megjegyzés:

  1. Szívesen elmajszolnék most belőle egyet-kettőt...

    VálaszTörlés
  2. Marika,nagyon finom lehet!
    Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!
    Puszi.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a kedves hozzászólásokat!!

    Ditta, Nektek is nagyon boldog új évet kívánok sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett:) Én is szoktam ilyet készíteni, többnyire kelt tésztával. Jól lehet csomagolni a suliba és a gyerekek szeretik. Éppen holnap készülök sütni:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!! Nálunk holnap ebédre készül, és savanyú káposztát eszünk hozzá.:)

    VálaszTörlés
  6. Guszta ! Nagyon finom lehetett a reggelitek!

    VálaszTörlés
  7. Fenséges reggeli! Nagyon guszták lettek. :)

    VálaszTörlés
  8. Trollanyu - köszi :). Legnagyobbikom is ezt vitt munkahelyére, és csodák csodája nem hozta haza (ami a szendviccsel gyakran megesik :(. )

    Mónika, Gizi, Éva, Petra - Nagyon köszönöm, aranyosak vagytok :)

    VálaszTörlés