2012. január 5., csütörtök

Szalámis-sonkás-brokkolis tészta







Túl vagyunk az ünnepek maradékain, tegnap már újra főztem, igaz, csak paprikás krumplit. A család úgy örült neki, hogy nem akartam elhinni. Férjem azt mondta, minden nap megenné :). Már tegnap is tanácstalanul nézelődtem a hűtőben, ahol némi kolbászon, kevés szalámin és néhány felvágotton kívül csak egy kis sajt volt. A mélyhűtő is elég jól kiürült, mirelit zöldségek közül csak egy csomag csemege kukorica, fél csomag zöldborsó, egy csomag brokkoli és fél csomag mexikói zöldségkeverék árválkodott benne. Már az este azon törtem a fejem, hogy valami brokkolisat kellene főzni, mert már nagyon hiányzott egy kis zöldség. Reggel említettem is Férjecskémnek, hogy mit tervezek, egyből rávágta, hogy magában véletlenül se készítsek brokkolit! Így a brokkoli mellé választottam még egy csomag fokhagymás karajt (Pikok), és egy csomag paprikás szalámit (Dulano, csökkentett zsírtartalmú), aztán összeállt, hogy olaszos mártást fogok belőlük főzni, tagliatellére emélkeztető - de magyar -  4 tojásos tésztával.


A mártás hozzávalói: kevés olaj, 1 fej hagyma felaprózva, 10 dkg paprikás szalámi és 12 dkg fokhagymás karaj vékonyra csíkozva, 40 dkg mirelit brokkoli (forró vízzel leöblítettem, majd újra megmértem és már csak 30 dkg volt!!!) kissé apróbbra vágva, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, 3 dl víz, 2 fehér kanál szárított zöldség (ételízesítőből kiszitált), fél csapott fehér kanál ételízesítő, 2-2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kania pizza fűszer, és chili por, 1 kávéskanál oregano, néhány csepp édesítőszer.


Tészta: 500 gr 4 tojásos Berta féle metélt, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1 evőkanálnyi olaj.


A tetejére: reszelt sajt igény szerint (el is maradhat).


A tésztát zepter módszer szerint főztem, forrástól számított 7 percig, fedő alatt, időnként átkeverve, takarékon.


A mártáshoz először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, majd rádobtam a vékonyra csíkozott szalámit, és sonkát, a feldarabolt brokkolit, hozzáöntöttem a passzírozott paradicsomot, vizet, beletettem az ízesítőket, és kb. 15-20 perc alatt készre főztem. A mártással nyakon öntöttem a tésztát, jól elkevertem, tálalásnál reszelt sajttal szórtuk meg.









8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Mindig nyerőek ezek a gyors mindent bele tésztaételek. És tartalmasak is, meg még zöldség is van benne, mindenki elégedett:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kati és Trollanyu! Finom volt:).

    VálaszTörlés
  3. Könnyű, gyors tészta. Egy fáradt nap után gyorsan meg van! Ötletes!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletesen megoldottad, hogy ne csak brokkoli legyen ebédre. Nagyon guszta, tésztás finomság bármikor jöhet.:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Az előző bejegyzés is az enyém volt, de átgondoltam, senkinek nem kell magyarázkodnom!!

    Illéskrisz, Petra, Gizi, újra köszönöm :)

    Névtelen - ha ez a véleményed, hát ez! Attól ez a kaja még nagyon finom volt!
    Ha jobbat tudsz, készítsd el, mutasd meg, azt bárki megteheti.

    VálaszTörlés