2012. január 24., kedd

Gombás krumplis tészta










Tegnap a hét végéről megmaradt ételeket ettük meg, volt amit eredeti formában, volt amit átalakítottam kissé. Átalakításon esett át például a megmaradt kb. két adagnyi tejes-margarinos "krumplipüré". Ebből most krumplis tészta lett. Először egy nagy fej hagymát apróra vágva megpirítottam kevés olajon, jól megborsoztam, és hozzáöntöttem a hideg krumplipüréhez. Jól elkevertem, és felöntöttem 1,2 liter forró vízzel. Ezzel felforraltam. Raktam hozzá még egy fehér kanál sót, aztán belefőztem egy csomag (50 dkg) durum pillangó tésztát. Újraforrástól 12 percig főztem, (1x-2x megkeverve), majd a tűzhely kikapcsolása után még adtunk neki 6 percet, mert még elég roppanós volt a tészta. 


Saját adag krumplis tésztámat felturbóztam egy adag gombával is, amitől még finomabb lett :). Ehhez egy kisebb fej hagymát megtisztítottam, felapróztam, kevés olajon megdinszteltem, és rádobtam két félmarék  megtisztított felszeletelt csiperke gombát. val, borssal ízesítettem és szépen zsírjára sütöttem. Aztán a krumplis tésztából tettem a megpárolt gombára 2 szedőkanállal, jól összekevertem és máris elkészült a gombás krumplis tészta. 


Persze ha a család nem lenne olyan gombaellenes amilyen, akkor Ők is ilyet kaphattak volna. De ezek a pasik  olyan elszántan tiltakoznak a gomba ellen, hogy már kezdenek az idegeimre menni. Pedig nem lehet mindig csak húst enni, ahogy Ők szeretnék!!







Gombás krumplis tészta




5 megjegyzés:

  1. Én nem szeretem a gombát, és nem kifejezés, viszont a párom rajong érte, és mindig igyekszem a kedvében járni, és más-más formában belecsempészni az ételében. A gombás krumplis tészta nagyon jó ötlet, eddig eszembe sem jutott!

    VálaszTörlés
  2. Lilla - Ahogy már többször leírtam, nálunk a család gombaellenes. Én imádom, úgyhogy magamnak akkor is főzök, ha nekik nem kell. Ez a jó abban, ha az ember tud főzni :)!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, csakis finom lehet, nálunk jöhet a gomba minden mennyiségben:)

    VálaszTörlés
  4. Szuper ez a recept! Mi szeretjük a gombát, főleg a férjem gombarajongó! :)

    VálaszTörlés
  5. Kati, Gabriella - köszi, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom :)

    VálaszTörlés