2012. január 12., csütörtök

Mai vacsoránk: Zöldséges rizseshús párolt káposztával







Hasonló összeállítás már van a blogon ITT található. Annyira illik szerintem a párolt káposzta a rizshez, hogy nem akartam elhagyni mellőle. Persze a fiúk nem rajonganak annyira a párolt káposztáért, úgyhogy Ők csemege uborkával ették a rizseshúst, ami most az alábbi hozzávalókból készült:


50 dkg csirkemellfilé, 1 fej hagyma, kevés olaj, 3 db sárgarépa, egy óriási zeller 1/4-e, 35 dkg  paraboiled rizs, 2 fehér kanál currypor (a hot madras currym elfogyott, ezért most mild madras curry került bele), 3 fehér kanál ételízesítő, 1-2 kávéskanálnyi chilipor (aki nem szereti a csípőset, az ki is hagyhatja), őrölt bors, 8-9 dl forró víz.


A hagymát egészen apróra vágtam, a sárgarépát és zellert kb. azonos méretű szeletekre ill. darabokra. A zöldségeket a hagymával együtt kezdtem párolni, ételízesítővel megszórva, így levet engedett, és saját levében puhult fedő alatt, takarékon. Amíg az előpárolás folyt, apró kockákra vágtam a csirkemell filét. Amikor fakanállal már könnyebben vágható volt a sárgarépa, a tűzhelyet maximumra állítottam, és a zöldségek mellé dobtam a csirkemell darabokat, hirtelen, fehéredésig sütöttem, aztán hozzáadtam a curryt, chiliport, a rizst, azzal is pirítottam rövid ideig, majd forró vízzel felöntve 20 percig főztem ismét fedő alatt, takarékon. 





A párolt káposztához fél fej káposztát leszeltem, kevés olajjal, 1 csapott fehér kanál sóval, 2 teáskanál cukorral, 3 evőkanál 10 %-os ecettel, és 1-2 dl vízzel párolni kezdtem, megszórtam őrölt borssal és pici chili porral, és 20-25 perc alatt roppanósan puhára pároltam - most fedő nélkül, hátha így nem puffaszt annyira. Párolás közben kóstolgattam, hogy elég ízes legyen. Pici só kellett még bele és finom kiegészítője lett a zöldséges rizses húsnak. Mindenkinek szívből ajánlom, mert ez is egy aránylag gyors, és nagyon finom étel.









10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, párolt káposztával még nem ettem a rizses húst, de biztosan finom, illik hozzá, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Szeretem a rizses húst meg a párolt káposztát is de még így együtt nem ettem pedig nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Szívesen vacsiztam volna nálatok:)

    VálaszTörlés
  4. Mrita, Éva - köszi, érdemes kipróbálni, mert tényleg isteni finom!!

    Kati - szívesen láttalak volna :)

    Bors and Pepper - szerintem nem fogsz csalódni!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekes párosítás, de rossz nem lehet:) Finom vacsorátok volt:)

    VálaszTörlés
  6. Finom vacsitok volt!:)Mindkettőt szeretem, de rizses hús már régen volt.

    VálaszTörlés
  7. Trollanyu - hidd el nagyon finom!

    Nelli - nálunk most Legkisebbikem javasolta és kapva kaptam a javaslaton!

    VálaszTörlés
  8. Maria, legközelebb beugrom egy ilyen vacsira!:)

    VálaszTörlés