2012. január 27., péntek

Körözött félzsíros tehéntúróból










Egy ideje eltűnt a Lidl-ből az a finom krémes tehéntúró, amit úgy szerettünk. Úgy tűnik, ha valami finom és aránylag olcsó is, az nem maradhat sokáig elérhető, valakinek talán "szúrja a szemét"? Ez a túró, amit előbb említettem, először 1 kg-os vödörben volt kapható, aztán fél kg-os vödörben nem sokkal olcsóbban, mint régen a kilós, végül teljesen eltűnt. Pedig édesen és sósan is sokféle ételhez  lehetett felhasználni. Most félzsíros tehéntúróból próbáltam azt a finom krémes állagot újra elérni, megalkotni a krémes körözöttet, amit annyira szerettünk.


Hozzávalók: 500 gr félzsíros tehéntúró, fél doboz Flora margarin, fél doboz nagy dobozos 20 %-os Pilos tejföl, 1 fehér kanál szitált ételízesítő, 2 teáskanál csípős piros arany, só ízlés szerint, 1 púpos fehér kanál házi piros fűszerpaprika, 1-1 púpos kávéskanál chilipor és  őrölt kömény.












Egy nagyobb üveg tálban (a műanyag átveheti az illatokat, és a paprika színét azért nem alkalmas/szerintem) a hozzávalókat krémesre turmixoltam botmixerrel. Legjobb pirítóson, lila hagymával, zöldpaprikával, retekkel, kígyóuborkával, de más egyéb kenyérrel, vagy zsemlével is finom. Nekem most sokmagos rozsos kenyerem volt itthon, és csak lila hagymám, de ezekkel is mennyei vacsora kerekedett belőle.









8 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szerettem azt a túrót és tényleg így van ahogy mondod.
    A kenyerek guszták,mi is szeretjük:))

    VálaszTörlés
  2. Fincsi, én is nagyon szeretném ezt a kenyeret:) Nagyon szép krémesre sikerült:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Szeretjük mi is akár tehéntúróval akár juhtúróval.Éppen tegnap este csináltam vacsorára én is .Guszta azzal a lila hagymával.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok :)! Ízlett a családnak és a fiúk Barátnőinek is :)!

    VálaszTörlés
  5. Én is szívesen vettem azt a túrót, sőt még a gyümölccsel ízesített változatát is. Nagyon finom kis kenyérszeleteket gyártottál, szívesen megkóstolnám.:)

    VálaszTörlés
  6. Milyen sima krémmé keverted! Nálam szemcsés mindig. Éppen tegnap készítettem, én most abonettel eszem. Szeretjük mi is..

    VálaszTörlés
  7. Gizi - gyümölcsös változat felénk nem volt, de a natúrt az ember kedvére ízesíthette.

    Illéskrisz - direkt a simaság a lényege, mert a szemcséset nem szeretjük, azért volt jó az a krémes túró. A múltkor a túrós palacsintánál próbáltam krémesre mixelni a túrót, akkor nagyon jól sikerült, az adta az ötletet. Ügyesen tartod a diétát, csak így tovább, nekem még nem megy :(

    VálaszTörlés