2012. január 9., hétfő

Édes kis semmiség










Hihetetlen dolog történt a hét végén velem! Édesség utáni vágy tört rám!! (Hát mik meg nem történnek??!!) Mindenképpen valami habosat szerettem volna, aztán szétnéztem a kamrában, hűtőben és a talált tárgyakat kipakoltam a konyhaasztalra: babapiskótát, Gála főzés nélküli étcsokis pudingot, tejet, vaníliás cukrot, rumaromát. A hűtőből fél liter Hulalát, és 1 kis doboz mascarponét. Gyorsan csináltam egy nagyobb tálban "neszkávét". Legnagyobbikom csodálkozva kérdezte, hogy mit csinálok, mondtam neki, még nem tudom mi lesz, majd kialakul. Aztán elővettem egy nagy tálat, az alját kiraktam kávéba mártott babapiskótával. Aztán a mascarponét egy nagyobb tálba átraktam, összekevertem 2 csomag vaníliás cukorral. A hulalát habbá vertem. A habból 7 púpos evőkanálnyit összekevertem a vaníliás mascarponéval és a babapiskótára simítottam a habos keveréket. Aztán megint egy sor kávéba mártott babapiskóta következett. Utána használati utasítás szerint összekevertem a Gála főzés nélküli pudingport fél liter tejjel, 3 perc keverés után beletettem 1 csomag vaníliás cukrot és 2 evőkanál rumaromát. Ezt a "rumos" csokit ráöntöttem a babapiskótára. Végül a maradék habbal az egészet betakartam és hűtőbe tettem ezt a "hibrid" édességet. Egy kicsit tiramisu, egy kicsit emeletes élvezet :). Csak a csokipuding nem akart megszilárdulni, nem tudom a vaníliás cukor vagy a rumaroma gátolta a sűrűsödést. Inkább egy finom csokiöntetre hasonlított a "kis habosomban". Nem volt túl édes, de nagyon finom volt. A kávé, a vaníliás hab, a rumos keserűcsokoládé öntet... összességében mindenkinek ízlett :). És  majdnem elfelejtettem leírni! Fényképezni is már csak a végét tudtam.














6 megjegyzés:

  1. Tessék mondani, maradt belőle??? Mert én imádom az ilyen maradékokból "komponált" finomságokat! Ügyes voltál!

    VálaszTörlés
  2. Marcsi!Ez nagyon fincsi lehetett!Ezekből a spontán elkövetett dolgokból lesznek a legfinomabb étkek.:)

    VálaszTörlés
  3. Semmiségnek írtad, hááát ezt nem mondanám rá! Finom desszertet dobtál össze, csak úgy a "magad módján"... Kreativitásod határtalan!

    VálaszTörlés
  4. Maria, ezt nagyon ügyesen összehoztad!:)
    (Arról nem beszélek, hogy csak nyeltem egyet:)
    A diétám miatt, illetve rá se hederítve az ikrek tortáját azért megkóstoltam:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi Lányok, aranyosak vagytok. Tényleg nem nagy dolog volt, de mindenkinek jól esett :)! CSak a végén nehogy nagyon rászokjunk :D

    VálaszTörlés
  6. Roza, de jól tetted, nem szabad átesni a ló túloldalára sem :)!!

    VálaszTörlés