2012. január 13., péntek

Csípős sültcsirke tepsis krumplival










Egyszerű, aránylag gyors, és isteni vacsoránk volt ma. Csípős csirkecombokat sütöttem ugyanolyan ízesítésű tepsis krumplival. Szerintem egy és negyed óra alatt kész lett. És nagyon finom volt.


A csirkecombokat megmosás után befűszereztem Legkisebbikem Barátnőjétől ajándékba kapott fűszerekkel. Szárnyas és Chilis fűszerkeverékekkel. (A szárnyas fűszeren só, vöröshagyma dara, fokhagymapor, nátrium glutamát, fűszerkömény, cukor, fűszerpaprika őrlemény, feketebors, majoranna, rozmaring, kakukkfű szerepel összetevőként. A chilis fűszerkeverék összetevői: chilipaprika őrlemény, fokhagymapor, őrölt kömény, bors, őrölt szercsendió, borsikafű, oregánó.) 







Mindkét fűszerrel alaposan beszórtam a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatott a húsokat, és a megtisztított, karikákra vágott krumplit is,  utóbbit kevés olajjal is meglocsoltam és jól összekevertem, hogy mindenütt fűszeres-olajos legyen. Amíg a fűszerezéssel ügyködtem, előmelegítettem a sütőt 170 fokra légkeveréssel, majd a húst -alufóliával lefedve (fényes fele a hús felé) - a legalsó, a krumplit takarás nélkül a 4. sínre a sütőbe raktam. 50 perc sütés után a krumpli elkészült, kivettem a sütőből, a húsról akkor levettem az alufóliát, az alatta összegyűlt szaftot leöntöttem róla, és 250 fokon sütöttem még 10-15 percig. Csemege uborkával, és ketchuppal tálaltam.









7 megjegyzés:

  1. Mondtam már neked hogy ez már a kínzás kategóriájába esik? Általában vacsorázni mi "öregesen" 17 óra előtt szoktunk. Hát mit is mondhatok egy kicsit csurog a nyálam most hogy nézem ezt a képet. Nagyon guszta!Biztosan korábban kéne blogot néznem, még vacsora előtt?:-))

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes!
    Felraktam a pályázatot, gyere nézd meg hátha érdekel. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta:) Chilis csak jó lehet egyébként is:)

    VálaszTörlés
  4. Éva - én meg - ha ebédet nem főzök - általában akkorra készítem a vacsit, mire a család hazaér a munkából, hogy friss, meleg ételt ehessenek.

    Petra - köszi! Már megnéztem, szinte abban a pillanatban, ahogy feltetted.

    Bors and Pepper - köszi :)!

    Trollanyu - köszi, nagyon szeretjük a csípős ételeket, és ez extra hot volt :)!!

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az előttem szólókhoz! Igaz, hogy csirke, de marha guszta!!! :o))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett!Mi is imádjuk a csípőset!:)

    VálaszTörlés