2010. december 25., szombat

Göngyölt pulykamell










Göngyölt pulykamell, májjal rakott pulykamell, krumplipüré és befőttek



Karácsony első napján az ebéd egy kissé később készült el, mint a hétköznapokon megszokott. Nem kellett rohanni, úgyhogy az egész nagyon ráérős volt. Az ajándékba kapott pulyka egyik mellfiléjéből készült kétféle húsétel, az egyik a falusi sonkával és trappista sajttal göngyölt, baconnel betakargatott változat.



Hozzávalók




  • kb. 1 kg pulykamellfilé

  • 1 csomag +  3-4 szelet falusi sonka (kb. 15 dkg)

  • trappista sajt szeletek, annyi, hogy befedje a kiterített húst

  • néhány szelet bacon

  • kevés só



A pulykamellet úgy vágtam el, hogy egyetlen nagy kiterített szelet legyen. Mindkét oldalát besóztam kissé, és gyengén kiklopfoltam. Úgy fordítottam, hogy a mell külső oldala az összetekerés után eredeti helyére, kívülre kerüljön. A kiterített húst beborítottam hajszálvékonyra szeletelt nyers falusi füstölt sonkával, majd a sonkára vékonyra szeletelt trappista sajtot fektettem. A belsejétől indulva felcsavartam a húst, mint egy bejglit, a tetejére szeletelt bacont tettem, amit hústűvel mindkét oldalon rátűztem a húsra. Az elkészített húsroládot sütőzacskóba tettem, és kb. 1 óra alatt készre sütöttem. Az ünnepi asztalon a göngyölt pulykamellrolád mellett májjal rakott pulykamellszeletek, krumplipüré, barack és meggybefőtt kaptak még szerepet.






Göngyölt pulykamell



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése