2010. december 10., péntek

Virslisaláta










Megviccelt ma  a számítógépem, minden igyekezetem ellenére nem tudtam összehozni, amit akartam.  A nap viszont úgy eltelt, valami gyors ételt kellett  összedobni a családnak. Legnagyobbik gyermekem barátnőjéhez vette az irányt, így hárman maradtunk. Könnyű, néhány perc alatt összeüthető finomságban gondolkodtam. Ezért a virslisalátára esett a választásom. Főleg mert volt itthon hozzá alapanyag.


Hozzávalók 3 személyre:


  • 10 szál virsli (nem roppanós, olcsóbb fajta is megteszi)

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 evőkanál 10 %-os ecet

  • 8 evőkanál víz

  • teáskanálhegynyi só

  • néhány csepp édesítőszer

  • 8 evőkanál majonéz

  • 3 teáskanál mustár



A hagymákat megtisztítottam, elnegyedeltem és felszeleteltem, üvegtálba raktam. Felkarikáztam a virslit is, és a hagymához adtam. Kis csészében összekevertem az ecetet, vizet, sót, édesítőszert, teljes oldódásig kevergettem, nyakon öntöttem vele a hagymás virslit és 7-8 percre maximális teljesítményre (1000 watt)  a mikróba raktam. A virsli megdagadt, a hagyma megpárolódott kissé. Amikor a mikróból kivettem jól elkevertem, hozzáadtam 3 teáskanál mustárt, 8 evőkanál majonézt, összekevertem és mert már nagyon éhesek voltunk, zsemlével azonnal tálaltam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése