2011. november 29., kedd

Bundás zöldségek (karfiol, brokkoli és cukkini)







Újfajta bundával kísérleteztem ma, de szerintem egészen jó lett, finom ropogós tésztaburok a puha zöldségeken. Az előgőzölt karfiolt és brokkolit, valamint a lesózott cukkinit sütöttem meg ebben a ropogós bundában, és sült krumplival tálaltam.


Hozzávalók: kb. 2/3 fej rózsáira szedett karfiol, brokkoli rózsák, szitált ételízesítő az ízesítéshez, 1 db közepesnél nagyobb cukkini, só,


A bundához: 2 db tojás (11,2 dkg volt), 7 dkg rétes liszt, 7 dkg finom liszt, 7 dkg morzsa, 1 csapott fehér kanál szitált ételízesítő, 5 dl nagyon buborékos ásványvíz (legjobb, ha jól le van hűtve!), 1-1 kávéskanál szódabikarbóna és sütőpor. 








Bundás karfiol és brokkoli rózsák






Bundás cukkini karikák


A bunda anyagait sűrű palacsintatésztává kevertem, olajat forrósítottam, és az előgőzölt karfiolrózsákat, -amiket egyenként megszórtam kevés szitált ételízesítővel, először lisztbe, majd a masszába mártva forró olajban, de a tüzet mérsékelve szép aranybarnára sütöttem. Ugyanígy jártam el a brokkoli rózsákkal, és a besózott, lecsepegtetett cukkinivel is. (A végén a masszámat kicsit fel kellett turbózni, mert nem lett elég de az eredeti masszában sült zöldségeken sokkal finomabb, ropogósabb lett a bunda.)









7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek!Nagyon meg is kívántam az egészet mert nagyon finom lehet!Ahogy ismerem magamat most holnap olyat fogok főzni amit rántani kell!/ mostanában olyan vagyok mint aki "ebben a hónapban van"/

    VálaszTörlés
  2. Éva - Köszi :).
    Én is gyakran így érzek a finom ételek nézegetése közben :)

    VálaszTörlés
  3. Még soha nem bundáztam zöldségeket, pedig nagyon finomak lehetnek!!! Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. De nagyon guszták!:) Azt hiszem, hamarosan én is készítek bundázott zöldséget...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik! Jó ötlet ez a fajta bunda. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszták:)Imádom a bundás zöldséget, de nagyon ritkán készítek. Általában sörös tésztában szoktam sütni, de ez is nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  7. Lányok - köszi! Nagyon jó, ropogós bunda lett, igaz estére megpuhult egy kicsit, de még akkor is finom volt.
    Trollanyu - én is sörtésztát szoktam készíteni, ha van itthon sör :).

    VálaszTörlés