2011. november 12., szombat

Sárgaborsó krémleves pirított virsli karikákkal










Újra maradék átalakításról szól a történet :). Maradt ki tegnap másfél adagnyi sárgaborsó főzelékünk, úgy besűrűsödve, hogy szerintem rá lehetett volna állni :D.   Ehhez adtam egy liter forró vizet, jól összeturmixoltam, ízesítettem 1 fehér kanál szitált ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, őrölt borssal és chili porral, majd jól összeforraltam. Férjecskémnek levesbetétként felkarikáztam 1 pár bécsi virslit, és kevés olajon megpirítottam. Én magában jobban szeretem a sárgaborsó levest. Legkisebbikem nem kért levest, Ő virslis kiflit evett hot-dog módra, Legnagyobbikom meg dolgozik, csak este jön haza, de van még pacal, körömpörkölt, zöldbabfőzelék, ha kér, virslit is tudok sütni, úgyhogy ma nagyobb főzést nem kell rendeznem. Holnap viszont kissé megkésett Márton napi "libalakoma" lesz nálunk :)









2 megjegyzés:

  1. Finom ez a leves! A sárgaborsóval már én is jártam így hogy annyira besűrűsödött. Ezt szokták kosztüm kajának hívni, egy ugyanabból leves és főzelék finom az!

    VálaszTörlés
  2. Nekem az egyik kedvencem, mindenféle hús nélkül is :)

    VálaszTörlés