2011. november 8., kedd

Csirkecombok csípős panírban, "tüzes szerelemmel" :)



Évánál láttam hasonló  panírozási módot,  amit mindenképpen ki akartam próbálni. A receptet nem sikerült átismételnem vacsora készítés előtt, ezért aztán nem pont olyan, de azért nagyon finom volt az új panírral készült csirke. A hét végén előfőztem 4 db egész csirkecombot kettévágva, most ezekre adtam új "kabátot". Először is az előfőzött combokat megpergettem kevés sóval, majd egy  általam eddig ismeretlen fűszerkeverékkel, a Kotányi féle "Tüzes szerelem" fűszerrel, amiben van Piri-piri chili, bors,  vöröshagyma, fokhagyma, turbolya és  paprika. A keveréket használat előtt kissé apróbbra daráltam, mert egészben maradt paprika magok voltak benne, attól féltem, ezek könnyen megéghetnek.  A befűszerezett húsokat állni hagytam, hogy minél jobban átjárja őket a fűszer. A panírozásra használt lisztbe is tettem chili port és tüzes szerelem fűszert, 1 kupac liszthez   2-2 teáskanálnyit. Ugyanígy jártam el a tojással, amit kevés sóval is ízesítettem, és szintén 1-1 teáskanál chili port és fűszerkeveréket raktam a 4 jól elhabart tojáshoz. Se tejszín, se más nem került a tojásba. A panírozás menete pedig csakúgy mint Évánál, fűszeres rétesliszt - felvert fűszeres tojás, majd újra liszt. A bepanírozott húsokat aztán forró olajban megsütöttem, majd konyhai törlővel bélelt tálra szedtem, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róluk. Sült hasábburgonyával, ketchuppal vagy majonézzel tálaltam. Nagyon finom volt!!




7 megjegyzés:

  1. Marcsi!Ez eszméletlen finom lehet!Van is itthon ilyen fűszerkeverékem.A rétes liszttől puhább lesz a bunda ugye Te is úgy tapasztaltad?

    VálaszTörlés
  2. A bunda jó ropogós volt. Inkább azért szeretem a rétes lisztet, mert nem csomósodik úgy össze, mint a finom liszt, nem lesznek nagy nokedlik az ember ujján.

    VálaszTörlés
  3. Maria, már megint nagyot alkottál!:)
    Ügyes vagy, az étel ínycsiklandozó!:)

    VálaszTörlés
  4. Ááá--ez nagyon guszta és finom.:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki és isteni lehet:) Minden jöhet, ami csípős, tüzes szerelemmel készült:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon izgalmas recept és az ízében is biztos az! Recept mentve! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés