2011. november 17., csütörtök

Brokkolis spagetti






A brokkoli nem tartozik a család kedvenc zöldségei közé, Férjem szerint azért, mert olyan nagyon zöld. Érdekes gondolat :). Azért én időről időre próbálkozom vele, hogy olyan elkészítési módot találjak, ami bejön a családnak.  De mivel az idővel mindig hadilábon állok, ma ebédre egy nagyon gyors, régi "új" fogással próbálkoztam, mert a brokkoli mellett a többi  alapanyag olyan a tésztán, ami nagy sikert szokott aratni.  Legkisebbikem amikor megérezte az ILLATOT, nagyon megörült, hogy a kedvenc tésztája készült, és még az sem kedvetlenítette el, hogy brokkoli is került bele.


Hozzávalók:  50 dkg brokkoli, 1 teáskanál Flóra margarin, 3 evőkanál olaj, 1 dl forró víz, 1 csipet só, 1,5 db kisebb, vagy 1 db nagyobb csípős zöldpaprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 5 duci gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, még néhány csipet só, 50 dkg spagetti, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj.










A spagettinek vizet forraltam, sóval, és kevés olajjal ízesítettem, majd beleraktam a kettétört tésztát, és forrás után takarékon, fedő alatt (időnként átkeverve,hogy ne tapadjanak össze a szálak) 8 perc alatt készre főztem.

A brokkolinak csak a rózsáit használtam fel, a szárát becsomagolva visszatettem a hűtőbe, a másik brokkoli csomaggal fogom felhasználni. A brokkolirózsákat margarinnal, 1 evőkanál olajjal, 1 dl forró vízzel és egy csipet sóval először fedő alatt, majd anélkül roppanósra pároltam 5 perc alatt. Amíg ez párolódott, felszeleteltem a csípős paprikát, megmostam, és apróra vagdaltam a petrezselyemzöldet, szintén felapróztam a fokhagymát. Mire a brokkoli főzési ideje letelt, nem maradt alatta főzőlé. Hozzáadtam még 2 evőkanál olajat, majd beleraktam a feldarabolt zöldpaprikát, petrezselyemzöldet és fokhagymát, és együtt pirítottam néhány percig, aztán a hámozott, felkockázott paradicsom is belekerült,  és még 2-3 csipet só, (vagy ízlés szerint). Néhány perc alatt elkészült ez  az  illatos, ízes, színes tésztára való. 










A megfőtt spagettit hozzáöntöttem a brokkolihoz, jól elkevertem, és máris ehettünk. Az utolsó falatig mind elfogyott, úgyhogy ezt a brokkolis receptet is megtartom:D!!









10 megjegyzés:

  1. Mariám, már megint mit találtál ki!:)
    Nagyon jól néz ki. Biztosan nagyon fini is volt!

    VálaszTörlés
  2. http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/11/karacsonyi-meglepetes-korjatek.html

    Játék nálam is, mindenkit szeretettel várok!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Roza! Tulajdonképpen ez az étel is a fokhagymás-petrezselymes-csípős spagetti egyik felturbózott változata, de azt úgy szereti a család, főleg Legkisebbikem, ha kérdezem Tőle mit főzzek, majdnem mindig azt kéri :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám biztos nagyon finom volt, ja most jut eszembe azt mondtad hogy már nincs is?:-((

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta ez az étel, csodásak a színek. Nem azt írtad korábban, hogy a család férfi tagjai hadilábon állnak a zöldségekkel?

    VálaszTörlés
  6. Asszem megvan a holnapi ebédem :D Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Éva - tényleg nagyon finom volt, és tényleg utolsó falatig elfogyott :D!!

    Hobbychef - biza hadilábon állnak, de én váltig erőltetem a témát. Párom már szinte majdnem mindent megeszik, a gyerekek meg hol igen, hol nem, de nem adom fel. Igyekszem úgy elkészíteni, hogy legalább megkóstolni kedvük legyen :) Ez a csípős spagetti meg nagyon bevált!!

    VálaszTörlés
  8. Bors and Pepper - örülök ha tetszik, érdemes kipróbálni!!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta:) Ilyen brokkolis tésztát én is szoktam készíteni, a brokkoli nálunk nagyon népszerű, bármiben lehet, mert elfogy:) Ha meg még csípős is, az külön jó pont.

    VálaszTörlés
  10. A brokkolit én is nagyon szeretem, de a fiúk nem annyira, de igyekszem olyat készíteni belőle, hogy azért legalább egy kicsit egyenek belőle.

    VálaszTörlés