2011. november 30., szerda

Baconös tejfölös mártás kétféle sajttal, tejszínnel









Legkisebbikem valami finom tésztát enne, mióta hazajött Angliából, egész pontosan a kedvenc tésztáját, petrezselymes-fokhagymás-csípős tésztát. Ennek csak az az akadálya, hogy nincs itthon petrezselyemzöld, csak a kihaló félben lévő cserepes fodros petrezselymen árválkodik néhány csenevész levélke. De eszembe jutott, hogy a valamikor régebben készítettem már sajtos szószt és az is nagyon bejött neki, hát most megint valami tejfölös-tejszínes sajtos szószban gondolkodtam. Szerencsére még Apánál is bejött, mert nem lett nyúlós a mártás (Apa ki nem állhatja, amikor nyúlik az olvadt sajt).


Hozzávalók: - 15 dkg szeletelt bacon vékony csíkokra vágva, kevés olaj, 1 közepes fej hagyma, 1,5 evőkanál rétes liszt, 1 nagy poharas 12 %-os tejföl, 1 tejfölös pohár víz, 2 dl 30%-os tejszín, kb. 12 dkg apróra vágott trappista sajt, kb. 12 dkg bluedino lapkasajt, 1 csapott fehér kanál szitált ételízesítő, kevés őrölt bors, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld 


- 1 cs. (50 dkg) durum spagetti, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj.


A tésztát szokásos módon forrás után 6 percig főztem, majd félrehúztam, időnként átkevertem spagetti kanállal, hogy ne ragadjanak össze a szálak.



A bacont felcsíkozás után mélyebb serpenyőbe tettem, kevés olajjal pirítani kezdtem, majd hozzáadtam a felaprózott hagymát. Együtt dinszteltem néhány percig, amíg a hagyma üveges lett, ekkor megszórtam 1,5 evőkanál rétes liszttel, jól elkevertem és felöntöttem a tejföllel, majd a tejfölös poharat tele engedtem vízzel és azt is a serpenyőbe öntöttem. Hozzáadtam 2 dl tejszínt, a sajtokat, ételízesítőt, őrölt borsot, szárított petrezselyemlevelet, jól kiforraltam és spagettivel tálaltam. Nagyon finom volt :)











2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos! Most megint mondjam azt hogy de szívesen ettem volna ilyen tésztát? Mert igazából ezt gondolom! Nagyon finom lehetett! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Köszi kedves Éva, szívesen megkínáltalak volna :)!

    VálaszTörlés