2011. november 5., szombat

Palacsinta (meggyes-kakaós, baracklekváros és puncsos-habos)




Ennyi maradt a meggyes-kakaós és baracklekváros palacsintából




Legkisebbikem már kérlelt egy ideje, hogy süssünk palacsintát. Most, a bableves utánra is azt kért. Hát az lett. Szokásos módon palacsintatésztát kavartam egy kupac finom lisztből, kevés rétes lisztből, 1 csomag instant élesztőből, 2 teáskanál cukorral, 1 teáskanál sóval, 2 egész tojással, kb. 2 dl 3,5 %-os tejjel, buborékos ásványvízzel, és kevés olajjal. Régi blogomban pontosan leírtam a hozzávalók arányát. Amikor összeállt a megfelelő sűrűségű tészta, 5 percre beraktam a mikróba, 90 Wattra (olvasztó fokozat), hogy kicsit beinduljon a tészta. Utána a nagy serpenyőmben (kb. 30 cm átmérőjű - mert nincs kis palacsintasütőm :) ) megsütöttem a palacsintákat. 9 darabot saját készítésű meggylekvárral és kakaóporral, 5 darabot Mama házi sárgabarack lekvárjával töltöttem meg. Magamnak is félretettem 4 db üres palacsintát, ehhez puncs pudingot kevertem ki. Lehet, hogy ciki, de a fagylaltok között is a puncs a kedvencem, és szeretem a Gála főzés nélküli puncs pudingot is. Igaz, én csak egyet bírtam megenni, mert nem vagyok egy édesség rajongó. De azt még tejszínhabbal is megspricceltem :).







Puncsos-habos palacsinta :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése