2012. február 7., kedd

Mai vacsoránk: Virslis lecsó vagy lecsós virsli










A mai vacsoránk alapanyagait akciósan sikerült beszereznem a  Lidlben. Legnagyobb örömömre nagyon olcsón találtam lecsópaprikát (199,- Ft volt az egy kilós necc, igaz némelyiknek a szára már barnult egy kicsit, de a paprika még szép volt). A  Frisli is, akciós volt,  (219 Ft csomagja, amiben 8 db füstölt virsli volt)  ebből 2 csomaggal vettem. A vásárlás pillanatában tudtam, hogy ma ezekből készül a vacsora, az egyik kedvencem, -kedvencünk,  lecsós virsli, vagy virslis lecsó. Hagyma és paradicsomlé volt otthon, ezek olyan alapanyagok, amik nem fogyhatnak ki otthon.


 A lecsó hozzávalói:   kevés olaj, majdnem az egész csomag lecsópaprika  4 db kivételével, 3 hatalmas hagyma, 1 liter 100 %-os paradicsomlé, 2 csomag Frisli virsli (16 db), 2 fehér kanál fűszerpaprika, só, chilipor, néhány csepp édesítőszer.


Már leírtam párszor, hogy mi a lecsót is bővebb lével szeretjük, és azt is, hogy készítem, de ismétlés a tudás anyja :). A négy legszebb paprikát eltettem a hűtőbe, mindig jó, ha van itthon paprika. A többit megmosás után feldaraboltam, csakúgy, mint a hagymát. Kevés olaj hozzáadásával pirítani kezdtem őket egy nagy teflon serpenyőben. Amikor már színesedtek, megszórtam házi fűszerpaprikával, kevés sóval, jól elkevertem, és felöntöttem 1 liter paradicsomlével. Ízesítettem kb. 1/4 fehér kanál sóval, néhány csepp főzésálló folyékony édesítőszerrel, chiliporral, majd lassan főztem kb. 15 percig, végül beletettem a virsliket is, amivel tovább főztem 5-6 percen át. Nagyon finom, nyáridéző vacsoránk volt :). Friss, ropogós héjú bagettel ettük.









8 megjegyzés:

  1. Imádom a jó szaftos lecsót. Sajnos ezekből a téli paprikákból nincs olyan íze, mint nyáron. Én szoktam csirke mellet is lepirítani hozzá és utána a szaftban még összefőzöm. Tarhonyával mennyei! De így virslivel is ide venném a tányért!

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjük a lecsót! Most kaptam egy tippet, holnap én is főzök, házi kolbásszal.

    VálaszTörlés
  3. Kriszti - nálunk virslivel a nyerő, így mindenki szereti :).

    - Már két napja nem tudok rámenni a blogodra. Folyton kiírja, hogy a Chrome nem tud csatlakozni a webhelyhez. Ma reggel végre sikerült megnézni a virágfánkjaidat, de hozzászólást még mindig nem engedett. Innen üzenem, hogy megint csodás finomságot készítettél:). El nem tudtam képzelni eddig, hogy csináltad legalább sikerült megtudnom :).

    Marisz57 - örülök, ha tetszik az ötlet :)

    VálaszTörlés
  4. Fincsi a lecsós virslid! Tényleg a Chrome tegnap elég sok helyre nem engedett engem sem!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Mellissina2 - köszi, az volt!!
    - mások mellett sajnos Hozzád sem tudtam bejutni:(

    VálaszTörlés
  6. Sokáig nem ettem meg a lecsót, egészen nyárig. Azóta imádom. Lehet most el is készítem, kedvet adtál jozzá! Köszi...:)

    VálaszTörlés
  7. Imádjuk a lecsót, főleg én! A nap bármelyik szakában meg tudom enni. Igazán nyáron szeretem, de Anyukám szokott üvegben elrakni télre is pár üveggel, én annak is lelkes fogyasztója vagyok. Mit csináljak, ha ennyire szeretem?
    Nagyon szép szaftos a tied is! Még nem reggeliztem, most így, ahogy van, jöhetne is. :))

    VálaszTörlés
  8. Lilla - én világ életemben imádtam, és igyekeztem a családommal is megkedveltetni - azért főzök bele mindig virslit, mert azzal megeszik. Én imádom csak a lecsót magát is, de cukkinivel, padlizsánnal, tojással, minden formában. A fiúk csak virslivel együtt. Örülök, ha jó ötletnek találtad :)

    Én is bármikor megeszem, ha marad előző napról, akkor reggelire is :)
    Köszi:) Én is így vagyok ezzel, de sajnos már elfogyott:(

    VálaszTörlés