2012. február 16., csütörtök

Nekem sem sikerül mindig
















Tegnap nem írtam bejegyzést, mert kicsit elkeseredtem a sikertelenségemen. De átgondoltam, nemcsak a sikerült dolgokat kell megmutatni, hanem a kevéssé sikereseket is. 


Szóval elhatároztam tegnap, hogy főzök, egy fazék húsos káposztát. Meg is vetettem Legkisebbikemmel az alapanyagokat. Sertéslapockával akartam főzni, de azt nem kapott a hentesnél, ezért csülköt hozattam a káposztához. Úgy gondoltam kipróbálom gyorsfőző fedővel hogy sikerül. A gond csak az volt, hogy ugyanúgy készítettem elő, mint máskor, vagyis a rétegek közé szórtam lisztet és őrölt paprikát is. Aztán felöntöttem fél liter forró vízzel, lezártam a fazekat és főni tettem a káposztámat. Szokásos jelzések után 35 percig főztem takarékon, aztán visszahűtöttem, kinyitottam. Gyönyörűnek tűnt, szép színe volt és szépen megpuhult a káposzta is és a hús is. Aztán mikor megkevertem, akkor érződött, hogy ez biza szépen lesült. Gyorsan átöntöttem másik edénybe, vigyázva, hogy ne menjen bele a leégett részből. Sajnos érződött rajta, hogy odakozmált, de azért ehető volt. Csak lett egy kis "füstös" mellékíze. 


Legközelebb nem teszek bele lisztet, csak amikor megfőtt, akkor fogom berántani.


Ezekből készült: 1 bőrös csülök kicsontozva, apróra vágva (a kockázott bőrös hús 1,3 kg volt csontja nélkül), kb. 1,5 kg savanyú káposzta jól kinyomkodva, 2-3 evőkanálnyi olaj, 1 hatalmas fej vöröshagyma felaprózva, 2-3 evőkanál rétes liszt (ezt ki fogom hagyni), 3 fehér kanál fűszer paprika, fél liter forró víz. 


Sót sem tettem bele, de a bőrös húshoz legalább egy fél fehér kanálnyi kell, ugyanúgy, mint amikor körömmel főztem a káposztát.


Meg lehetett enni, sőt, finomnak is mondhatnám ha nem történt volna vele az a kis baleset :(









3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Az ízét lehet hogy te érzed, de talán ha nem tudtad volna hogy mi történt vele te sem vetted volna észre? Nagyon régen nekem kuktám volt és ezért nem szerettem túl is adtam rajta, mert nem lehetett közben látni mikor fő!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a színe az ételnek, ránézésre tökéletes. Egyetértek Évával, lehet, hogy nem éreznél semmit, ha nem tudnád, hogy odakozmált az alja. Mellesleg, gondold azt, hogy nem a Zepter fazekadban főzted, hanem bográcsban. Ott is kap az étel egy kis füstös ízt. Az még előnyére is válik.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, kedves Éva és Hobbychef. Tényleg jó volt, Apa, akinek nem árultam el először, hogy baleset történt, nem vett észre rajta semmi különöset, jóízűen megette, csakúgy, mint Legkisebbikem és én:).

    VálaszTörlés