2012. február 1., szerda

Rakott krumpli, "feledékeny asszony módra" :)










Hát én így még nem jártam soha, ahogy ma. Úgy tűnik lassan szednem kell valamit feledékenység ellen. Tegnap este hirtelen jött ötlet alapján bezengtem Apának, hogy ma rakott krumpli lesz, mit szól hozzá. Persze kitörő örömmel fogadta. Tudtam, hogy a fiúknál is nyerő ez a kaja, hát ma nekifogtam. Aztán észrevettem, hogy a kolbászból,  - ami kellett volna bele - már csak kb. egy 4-5 cm-es darab maradt (csupán 16-18 szeletke lett belőle). De úgy voltam vele, van még pár szál virsli a hűtőben, meg egy csomag (10 dkg) light paprikás szalámi, majd azzal pótolom a hiányzó kolbászt. Oda is tettem főni egy 5,8 literes fazék krumplit, másik edényben megfőztem 14 tojást, felszeleteltem a kétféle virslit, egyikből 5, a másikból 4 szál volt még. Előkészítettem mindent szépen, leraktam sorjában a rétegeket a margarinnal kikent tepsibe, krumpli, aztán tojás sor, virsli, kolbász és szalámi, majd újra krumpli. Margarin darabkákat is szórtam a sorok közé, meg néhány csipet sót is. Végül a tetejére kentem másfél pohár 20 %-os nagy poharas Pilos tejfölt, és Gouda sajt szeletkékkel is meghintettem, aztán irány az előmelegített sütő. Amikor elkezdtem a romeltakarítást, akkor láttam  meg, hogy a bécsi virsli még mindig a vágódeszkán várja, hogy a rakott krumpli része lehessen. Hát mit lehet ilyenkor tenni? Sütöttem egy ideig a rakott krumplimat, amíg a tetején a sajt elolvadt és kezdett színt kapni. Ekkor kivettem a sütőből , és rápakoltam a virsli karikákat, sőt, a hűtőben még találtam 3 szelet bacont, vékony csíkokra vágva azt is rászórtam. Kb. 15 percre még visszatettem a sütőbe, utána tálaltam. 













Kicsit meglepődött a család a látványon, mert ilyen rakott krumplit még nem láttak, de kóstolás után megállapították, hogy azért jó :). Annyi bajuk volt azért vele, hogy nem tocsogott a zsírban. Mondhatom, inkább light-os volt, és szerintem isteni finom!!









9 megjegyzés:

  1. Nálam a hasonló feledékenység szinte mindennapos...:) Bár van úgy, hogy nem beletenni felejtek el dolgokat, hanem simán elfelejtem megnézni, hogy van-e hozzávaló az általam kiválasztott ételhet, ilyenkor kell igazán találékonynak lenni...:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jól néz ki, és ha finom is volt, akár újításnak is felfogható!

    VálaszTörlés
  3. Lilla - a kolbásszal most én is így jártam!

    Marisz 57 - hát, van benne valami :)!
    De amikor észrevettem, hogy kimaradt a virsli, hirtelen azt sem tudtam mit csináljak!! Aztán ez lett belőle.

    VálaszTörlés
  4. Ennél nagyobb gondod ne legyen sosem:) Legalább nem mindig ugyanolyan, egy kis újítás nem árt:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehetett! Egyetértek trollanyuval!:)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem így még sokkal látványosabb, mint a "sima" rakott krumpli, amelynek tetején "csak" sajt van. Nekem nagyon tetszik! :)

    A szórakozottságommal (feledékenységgel) sokszor nekem is vannak "gondjaim", de inkább nem írom le miket szoktam csinálni, mert nagy hahotázásban törne ki mindenki! :)

    VálaszTörlés
  7. Trollanyu, Marika, Gabriella - de aranyosak vagytok. Pedig nekem olyan rosszul esett, amikor észrevettem, hogy kimaradt az egyik virsli. Végül is nem lett rossz, az a lényeg.
    Gabriella - kíváncsivá tettél :)

    VálaszTörlés
  8. Mária!
    Szerintem finom lehetett,minden benne volt aminek kellett,de hogy hol helyezkedtek el,édes mindegy!!Az íze a fontos!!!!Megkóstoltam volna szívesen!!!

    VálaszTörlés
  9. Köszi Mellissina, aranyos vagy :)

    VálaszTörlés