2012. február 6., hétfő

Újra havazik








Már megint úgy szakad a hó, hogy alig lehet kilátni. A fűtésünk pont most állt le, egymás után két éjszaka, úgyhogy a lakás most olyan mint egy jégverem. Talán most sikerült megoldani a kazán problémáját, és végre folyamatosan lesz fűtésünk. Tegnap voltunk Apukámat meglátogatni a kórházban, tragikus volt a szegedi utak állapota és ezen a mai havazás csak rontani fog. Szinte egy utat sem takarítottak, az autók csak egy-egy nyomsávban bírtak nagy nehezen közlekedni. Legjobban talán a legkülső körút volt járható, a nagykörút is csupa hó volt. És egyetlen hókotrós sem láttunk a város azon részén, ahol közlekedtünk. A II. Kórház környéke is letisztítatlan volt, pedig Férjem hallotta a rádióban, amikor az illetékes elmondta, hogy először a kórházakba vezető utakat szabadítják ki a hó fogságából. A Kálvária sugárúton tegnap az autósok alig bírtak haladni, ha valaki a kitaposott nyomsávot elhagyta, abban a pillanatban elakadt. Mi tegnap hazafelé jövet - annak ellenére, hogy Párom csak 15-20-szal ment, kétszer fordultunk keresztbe az úton, nagyon félelmetes volt!!! Ha így folytatódik a havazás, akkor végképp leáll a forgalom.


De nemcsak a közlekedés van veszélyben, hanem a madarak is. Télen etetni szoktuk a madarakat, most is van kiakasztva etető, de amióta ez a hideg idő beköszöntött egy kis madárvendégünk sem volt. Még a verebek sem jönnek, nemhogy a cinkék, vörösbegyek, kerti rozsdafarkúak. Remélem túlélik valahol elbújva ezt a zord időt!!

11 megjegyzés:

  1. Remélem édesapád jobban van. A fűtésetek megoldódott ebben a borzasztó időben és felmelegszik a lakásotok. Reméljük nem tart sokáig ez az ítéletidő. Minden jót kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mária!
    A rádió azt mond amit akar,ki látja,hogy igaz-e? Hát szerintem igy van ez az egész országban!
    Remélem a fűtés azóta megoldódott,jaj nagyon borzasztó esemény ilyen hidegben!!!Azt mondják hogy még csak most jön a java,a hidegnek,de remélem nagyot tévednek!
    Apukádnak pedig gyógyulást kívánok!!!

    VálaszTörlés
  3. Maria, édesapádnak jobbulást, Ti pedig nagyon vigyázzatok, ha feltétlenül autóba kell ülnötök.
    Puszillak.

    VálaszTörlés
  4. Hú, ez ám az igazi zord tél! Remélem hamar normalizálódik a helyzet...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lányok - Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esik :)! - -- - Szerencsére Apukám már jobban van, reméljük a szülinapját, ami 10.-én lesz, már otthon ünnepelhetjük!!!
    - A kazánunk reggel óta nem állt le(gyorsan lekopogtam:D), remélem mostmár rendben lesz, mert szörnyű, hideg lett a lakás az elmúlt két napban.
    - Természetesen nagyon vigyázunk, ha autózni kell.
    - Remélem hamarosan elmúlik ez az ítéletidő és minden visszatérhet a rendes kerékvágásba az országban és itt helyben is :).

    VálaszTörlés
  6. Marcsi!Örömmel olvasom, hogy Apukád jól van!Nálunk is rengeteg hó esett.Hiába az ország ezen részén esett a legtöbb hó.Felénk és felétek.A gyerekek holnap és holnapután nem mennek suliba.Remélem a kazánotok azóta is működik.

    VálaszTörlés
  7. Nelli - igen Apukám jobban van, ha minden jól megy csütörtökön hazaengedik. Az előbb néztem a híreket, gondoltam is Rátok, hogy Nálatok is ilyen áldatlan állapotok vannak. A kazánunk elég jól szuperált ma, de most gyakrabban ránézünk, épp az előbb kellett megint újraindítani. Remélem nem hűl ki megint a ház, mert az már sok lenne. Most sül a vacsi, az ad egy kis plusz meleget :), aztán majd belülről fűt bennünket :D.

    VálaszTörlés
  8. Jobbulást Apukádnak:) Itt is havazik, csak itt felvannak készülve meg pénz is van rá. Nekem szöges gumim van, ami itt eléggé elterjedt, anélkül bizony sok helyen én is elakadnék. De az az igazság ilyennek kellene lennie a télnek, hidegnek és hónak, mert gyerekkoromban még ez volt. Aztán szép lassan kezdett megbolondulni az idő, meg a globális felmelegedés. Pedig az sem normális, mikor nyáron 42 fok van. A kolbászos karajod is nagyon guszta lett, valahogy lemaradtam róla tegnap:)

    VálaszTörlés
  9. Trollanyu - köszi:)!!
    Most tényleg eléggé bekeményített a tél, nem tudom meddig fog tartani.
    Köszi, előfordul, hogy valamiről lemaradunk:).

    VálaszTörlés
  10. María, gyertyaszentelőkor meglátta a medve az árnyékát, gondoltuk, hogy kiadós lesz a tél.De azért már csak kifele megyünk belőle.
    Apukádnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
  11. Marisz57 - remélem igazad lesz!
    Köszönöm :)

    VálaszTörlés