2012. február 18., szombat

Zöldborsós csirke párolt rizzsel








Mai ebédünket, a zöldborsós csirkét nem Zepter edényben készítettem, hanem a legnagyobb Spider Pan serpenyőmben. Megszerettem a benne való sütés-főzést, mert aránylag rövid idő alatt, kevesebb energiaráfordítással, zsiradék hozzáadása nélkül lehet finomakat készíteni ezzel is, csakúgy, mint a Zepterrel.


Hozzávalók: 4 db csirkecomb farrésszel,  1-2 evőkanál Flóra margarin (el is maradhat, mert csak az íze miatt tettem bele), 2 fehér kanál ételízesítő (vagy ízlés szerinti mennyiségű só), őrölt bors ízlés szerint, fél kg mirelit zöldborsó, 1 fej hagyma felaprózva, 2 fehér kanál szárított petrezselyemzöld, ha szükséges még 1-2 csipet só.


A csirkecombokat megtisztítás után 3 darabra vágtam (alsó comb, felső comb, far). A felforrósított Spider Pan serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül körbesütöttem a 12 db húst. 









Amikor szépen körbepirultak, megszórtam őket 2 fehér kanál ételízesítővel (aki nem szereti, ízlés szerint sót használjon helyette), őrölt borssal, és tettem rá egy evőkanálnyi Flóra margarint, ami kellemes ízt és illatot ad a húsnak.








A fűszerezés után többször átforgattam, hogy körben mindenütt fűszeresek legyenek a húsdarabok, majd fedő alatt folytattam a sütést-párolást, 2-3 percig nagy lángon, majd takarékon, összesen kb. 15 percen át.







Ezután került bele a mirelit borsó és a felaprózott hagyma, és újraforrás után 20 percig pároltam fedő alatt a húst (folyadék hozzáadása nélkül!!). 











Kb. fél időben tettem bele még 2 fehér kanál szárított petrezselyemzöldet, azzal is jól körbeforgattam, és még 1 csapott evőkanál margarinnal ízesítve főztem tovább. A végén még 2-3 csipet só kellett hozzá, és máris tálalható volt ez a gyors és finom csirkeétel.


A párolt rizs hozzávalói: 1 fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 3 főzőtasak paraboiled rizs (37,5 dkg), 8+1 dl forró víz, 3 fehér kanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldség, 1 fehér kanál ételízesítő, 1 fehér kanál szárított petrezselyemzöld, a végén esetleg még pici só ízlés szerint. 


A hagymát megdinszteltem az olajon, hozzáadtam a főzőtasakokból a rizst, kicsit lepirítottam, felöntöttem 8 dl forró vízzel, beleraktam a szárított zöldségeket, fűszereket és fedő alatt főztem 20 percig. A végén megkóstoltam, kellett még bele pici só és kb. 1 dl forró víz, hogy a rizsszemek teljesen átpuhuljanak, de a 20 perc leteltével már nem főztem tovább.





11 megjegyzés:

  1. Na ja, ilyen csodaedényekkel könnyű finomakat főzni. :)
    Gzszta a tálalás.

    VálaszTörlés
  2. Ennél finomabbat el sem tudnék képzelni ebédre! Ez az egyik ledvesebb ételem!!!

    VálaszTörlés
  3. Hobbychef - csodaedény??? nem hiszem, de elég jó :). Köszi :)!

    Bors and Pepper - köszönöm :). Ízlett mindenkinek :).

    VálaszTörlés
  4. A borsót nagyon szeretem, bármilyen formában. Így a csirkével egy pompás ebéd lett! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Akármivel is készítetted, ez bizony nagyon jól néz ki! ...és még milyen finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Így csirkével még nem próbáltam a borsót, de ideje kipróbálni, mert nálad nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  7. Már megint nem jókor jöttem, mert éhes lettem a látvány hatására! Nagyon guszta és eltudom képzelni hogy mennyire finom lehetett!:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki. Gusztusos és finom is.

    VálaszTörlés
  9. Kriszti- :) Az volt, köszi!

    Gabriella - köszi :)!

    Kati - érdemes kipróbálni :)!

    Éva - :) köszi! Igen, nagyon bejött a családnak is!

    Viki - köszi:)!

    VálaszTörlés
  10. Csodálatos, fenséges ebédet készítettél!! Különben mindig ilyen isteni ebédeket hozol, az ember teljesen elgyengül a látványtól! Mi nagy húsfogyasztók vagyunk, látom, nem egyedül! :))

    VálaszTörlés
  11. Nagyon finom ebédet főztél, mint mindig:) A fiúk nálunk is húst hússal ennének, látom, ez nem egyedi:)

    VálaszTörlés