2012. február 8., szerda

Babos leves







A szombaton megmaradt kolbászos bablevest turbóztam fel ma, mert kár lett volna, ha veszendőbe megy. Szombaton nem főztem bele tésztát, mert olyan sok apró szemű fehér bab volt benne, hogy felesleges lett volna. Viszont elég sok maradt belőle, az 5,8 literes fazekam kb. 1/3-áig ért. Ma a turbózás ott kezdődött, hogy 1,5 liter forró vízzel felöntöttem a bableves maradékát. Aztán tettem hozzá 1,5 fehér kanál ételízesítőt, 4-5 evőkanál 12 %-os tejfölt, kevés fokhagyma granulátumot és chiliport,  fél szál lebőrözött csabai füstölt kolbászt felkarikázva, és végül belefőztem 4 félmarok gyermelyi kiskagyló tésztát. Amikor minden benne volt, 10 percig főztem, és máris elkészült a mesésen finom tartalmas babos leves.  Majdnem olyan volt, mint a mesében a vándorlegény kőlevese, nálam a kő most a bableves volt. Egy kis ez, meg egy kis az még került hozzá, és máris finom ebéd lett. Nem maradt egy csepp sem belőle!! Tényleg kár lett volna érte :)!!









3 megjegyzés:

  1. Tényleg kár lett volna érte:) Én a maradékok maradékét is szeretem felhasználni:)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretek minden maradékot felhasználni, ebből viszont már csepp sem maradt:)!!

    VálaszTörlés
  3. Ezek a legjobb étkek!:)Olyan sikerük van mindig!:)
    Ügyesen megoldottad!

    VálaszTörlés