2012. február 23., csütörtök

Extra ropogós bundájú rántott pangasius










A délben besózott pangasius csíkokat vacsorára készítettem el rántott halnak. A bundázáson változtattam egy kicsit. Liszt helyett is zsemlemorzsába forgattam a halat, mégpedig fűszerpaprikával elkevert (Castello) zsemlemorzsába, ami elég egységes  szemcsés. Utána pici sóval elhabart tojásba, végül  szitálatlan, házilag, (sütőben kissé megpirított és diódarálóval ledarált, zsemlekenyérből) készített zsemlemorzsába. Forró olajban, de kissé mérsékelt lángon sütöttem  szép barnára, hogy a hal is jól átsüljön belül. Törlőpapírral bélelt tálon hagytam lecsöpögni a felesleges zsiradékot, utána tettem át a tálaló tálra. Sült krumplival és majonézzel tálaltam. Isteni, tényleg extra ropogós lett ezzel a bundával.













7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett ezzel a ropogós panírral, kifogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  2. Maria, nagyon guszta a halad! Igaz, én imádok mindenféle halat.
    Kellemes hétvégét!:)

    Maria, mit gondolsz arról, hogy ezt a hozzászólás-ellenőrző kódot, ki is lehet venni, és akkor sokkal gördülékenyebb a hozzászólás. Szerintem te se szereted különösebben... Az egyik bejegyzésem erről szól, jó sokan azon a véleményen vannak, hogy legjobb kikapcsolni.
    Puszillak.

    VálaszTörlés
  3. Gizi - tényleg isteni, extra ropogós volt ez a panír. Más húsoknál is fogom alkalmazni, legfeljebb a paprikát hagyom ki az első zsemlemorzsából.

    Roza Köszi! Nektek is kellemes hétvégét :)!

    Utálom a szóellenőrzéseket, és meg voltam győződve, hogy nálam ki van kapcsolva. Most megnéztem, és meglepődve láttam az ellenkezőjét, de most tényleg kikapcsoltam. Úgyhogy szabad az út, jöhetnek a megjegyzések :)

    VálaszTörlés
  4. Hú, most el tudnám ropogtatni az egész tányéroddal!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Na ezt a panírozást máris megjegyeztem! Innen látom, hogy mennyire roppanós a bunda! Ó, de megkóstolnám!

    VálaszTörlés